tisdag 6 juli 2010

"De röde"

Min uppkoppling dog i morse så jag fick vänta ända tills nu för att få gnälla.


Tidigare idag så eldade Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ upp 100.000 kronor för att illustrera skillnaden mellan manliga och kvinnliga löner.

Istället för att exempelvis skänka dem till lågavlönade kommunalarbetare...

Tja, vad kan man egentligen förvänta sig av en avdankad stalinistkärring som är mest känd för uttalandet: "Alla svenska män är talibaner" samt för att ha pissat ner sig i en biosalong dyngfull.
Om hon vill slåss för kvinnors rättigheter så kan hon exempelvis ge sig in i kampen mot "hedersvåldet". Detta är dock något som kräver mod och inte bara tändstickor och en enorm hybris.
Den där handlingen är bara ett "hallå titta på mig!!!" fullt jämförbart med snorvalpar som bränner gummi i sina rostiga 142:or framför korvmojen i Virsbo.

Vänsterpartiets Lars Ohly vill profilera sitt anhang som "Välfärdspartiet". Kontentan av hans tal är att alla kommer att få mer pengar.
Jo, det låter ju fint men var kommer pengarna ifrån?
Det är väl inte så svårt att räkna ut att det är skattetrycket som kommer att höjas ännu mer för att finansiera detta.
Det kommer då att gå ut över de personer som betalar skatt på sitt arbete, behöver bilen för att ta sig till jobbet etcetera.

Är det inte lite märkligt att partier som säger sig vurma för arbetarens rätt gör så mycket för att försämra för dem?
"Sverige behöver ett nytt arbetarparti" hade Moderaterna som slogan förra valet. Detta håller jag fullständigt med om men det är tveksamt om M är ett bra val för detta.
I mitten av det förra århundradet var det en självklarhet för varje arbetare att rösta på "sossarna", men eftersom Toblerone-Mona och hennes kamrater fullständigt glömt sina rötter och var de stod för 100 år sedan så är det knappast en självklarhet idag.

"De röde" är jävligt bra på att bränna pengar i stället för att placera dem där behovet finns, något som Fru Rödvinspava illustrerade tydligt alldeles nyss.

Inga kommentarer: