onsdag 11 december 2013

Something is rotten in the state of Sweden...


...för att travestera Shakespeare en smula.

Jag läste lite om tidningen Expressens drev mot "nättroll", alltså privatpersoner som på nätet har uttryckt åsikter i invandringsfrågan som avviker från journalisternas.
Det har avslöjats (genom dataintrång) att personer med förtroendeuppdrag inom SD har skrivit mindre lämpliga saker i kommentarer på olika sidor.
Detta är givetvis oacceptabelt, men om man väger det mot vissa vänsterpolitiker som har mordhotat sina motståndare så kanske man ska minska typsnittet i rubrikerna en smula. Idioter finns överallt.

Men nu har Expressen tagit det hela längre och ger sig på privatpersoner utan politisk koppling. Man "hackar" fram vem som döljer sig bakom en viss e-postadress och söker upp vederbörande i hemmet eller på jobbet. I vissa fall har man även gett sig på personens barn i skolan.

Allt detta för att personen har uttryckt "fel" åsikt.

Då känns det ju förbannat märkligt att samma tidning har ojat sig över vissa underrättelsetjänsters spionage och ständigt suddar ut ansiktena på dömda mördare, pedofiler och våldtäktsmän...



I dagens Sverige är det värsta du kan göra uppenbarligen att uttrycka en "felaktig" åsikt, ty då riskerar du att bli uthängd i direktsänd tv. Den uppenbart sinnessjuke Robert Aschberg är nämligen inblandad i saken och anser tydligen att sådant är bra tv. En fascinerande förvandling av en man jag en gång i tiden hyste viss aktning för då har vågade utmana makten och etablissemanget. Tiderna förändras.

Ett åsiktsregister i vänsterextremisters ägo känns som en fruktansvärt dålig idé och jag känner rent spontant att svenska kvällstidningar av idag har samma roll som den klassiska propagandatidskriften Pravda hade i Sovjetunionen.

Sverige visar återigen att man gör skäl för epitetet "demokratur" - alltså en skenbar demokrati där enbart en åsikt tillåts. Den enda skillnaden mot diktaturer som Nordkorea, Kuba etc. är att de inte orkar bry sig om att måla upp en vacker fasad.


Så där, nu ringer det nog på dörren strax...

Inga kommentarer: