tisdag 18 februari 2014

Hail to the coffee, the carbs and the morons...






Ja, vissa morgnar så känns kaffebryggaren som en helgedom som man vallfärdar till så ofta man bara kan.
När jag är på jobbet heter min gud "Selecta" och i likhet med de flesta andra religioner så ger tillbedjan en känsla av tillfredsställelse till en början men om man tänker till lite så känner man den beska eftersmaken.


Nåväl, idag har solen tittat fram en sväng och genast så fylls sociala medier av kommentarer om att våren är på gång. Själv så känner jag att det är i mitten av Februari så man ska nog vänta ett par veckor innan man börjar prata om sånt.
Då är jag ändå känd för att ränna runt i shorts så fort snön har smält bort...



Under helgen har jag kollat lite på de olympiska spelen och fascinerats över att två av sponsorerna för de svenska tv-sändningarna är Coca-Cola och McDonalds. Det känns liksom inte riktigt som att plusmenyerna hjälper folk upp på prispallen, så vida vi inte pratar om sumobrottning.

Lite som ett AA-möte sponsrat av Jack Daniels. Men visst, kan man koppla ihop "Melodifestivalen" och "bra musik" i samma mening så är väl ingenting omöjligt...



Jag hittade förresten en läsvärd blogg tidigare. Skribenten totalsågar dagens svenska debattklimat i allmänhet och "genusmaffian" i synnerhet.

Till saken hör att bloggens ägare är en kvinna som bland annat innehar en fil. dr i matematik och således inte riktigt passar in i nidbilden som målas upp av alla som inte bildar hela sin verklighetsuppfattning av det som skrivs i Aftonbladet.
Alltså arga unga män som hatar kvinnor och invandrare men inte kan stava till socialbidrag och en hel del annat mindre smickrande som man kan få kastat i ansiktet om man vågar ha en avvikande åsikt.

http://tanjabergkvist.wordpress.com/

"Kamp mot fördumningsindustrin" är för övrigt en fantastisk titel. :)


Apropå fördumning så fann jag en sida med knäppa bibelcitat. Som med så många andra uråldriga sagoböcker som folk med olika livsåskådningar mer eller mindre blint följer så är bibeln fylld med diverse galenskaper och många av dem listas här:

http://www.ateistbibeln.se

Nu kan man argumenera i evighet om vilken tro som är galnast, men egentligen så är problemet hur pass bokstavstroende folk är samt om man anser att det som är skrivet i just ens egen favoritbok står över moderna lagar och generell syn på etik, jämnställdhet etc.

Men det är en helt annan diskussion.

Sidan är både skrämmande och underhållande och med några av de citaten i bakhuvudet så blir det än lättare att slänga igen dörren i ansiktet på olika religiösa dörrknackare... :)


Inga kommentarer: