söndag 11 maj 2014

Vann rätt Wurst?


I dagens Sverige har vi arbetslöshet, bostadsbrist, en eskalerande kriminalitet och otrygghet i samhället osv. Vår omvärld är fylld av krig, fattigdom, svält och galna despoter (Hej Vladimir).

Man kan ju tro att något av detta skulle ligga högst upp på tidningarnas förstasidor idag, men icke. Det viktigaste som har skett i världen denna helg är tydligtvis att en skäggig dragshowartist vid namn Wurst har vunnit en musiktävling som för länge sedan slutade handla om musik.

Är jag ensam om att finna detta en smula märkligt?


Nu så struntar jag blankt i vad folk har för läggning eller hur de klär sig, men på något sätt så känns det som att denna artists vinst har fångat själva essensen i tävlingen.

Tidningarna frågar: "Vann rätt låt?" men den frågan går knappast att svara på då själva låten i princip saknar betydelse i sammanhanget.

Skulle ESC handla om musik så vore radion ett perfekt medium för tävlingen då man där inte kan plocka vare sig plus-eller minuspoäng med klädsel, framförande, ansiktsbehåring, läggning eller politiskt ställningstagande.


En gång i tiden handlade tävlingen om musik då det var ett sätt att nå ut till publiken mha. en annan kanal än den statliga radion men i takt med att det dök upp nya radio- och tv-kanaler som spelade musik så försvann poängen och tillställningen förvandlades till ett spektakel där musiken har hamnat i skymundan.


Jag lägger mig inte i folks val av livsstil eller läggning, vill man klä sig i "drag" så får man väl göra det men kom för 17 inte och hävda att ESC handlar om musik och inte politik ty det är ett absurt påstående.


Jag saknar för övrigt Lordi en smula... :)



1 kommentar:

Anonym sa...

Det var nog den största trollningen nånsin. "Conchita" = diminutiv (förminskande ord) på "la concha", dvs fitta på spanska. "Wurst" är som bekant korv på tyska. Hela europas journalistkår har talat och skrivit om "lillfittan korv". Fattas bara att snubben skulle komma ut som straight med ett "fooled ya", hahaha.
(conhca kan också betyda "snäckskal" men för latinos (och en skäggig transa) är det definitivt "fitta"). / kapten rödskägg