lördag 5 september 2009

Subventionerat gökande

Det händer ganska ofta att man funderar på vad storebror gör med skattepengarna som vi medborgare snällt betalar in varje månad. Då kan man konsultera visdomskällan Aftonbladet för att få se vad åtminstone delar hamnar någonstans.

Tydligen så går några kronor till att spela in knullfilm.

"Dirty Diaries är en samling erotiska kortfilmer. Projektet syftar till att omdefiniera porren och göra den queer, feministisk och nyskapande. Svenska filminstitutet har delfinansierat filmen med 500 000 kronor."

Filminstitutet är alltså skattefinansierat ifall någon undrar.

Jag hittade ett klipp ur filmen på nätet där två figurer i heltäckande kroppsstrumpor låg och kramades lite. Nyskapande så det förslår...

Porr har i alla tider varit något mörkt och snuskigt som det har smugits med i skumma små biografer och tidningar under disken hos din lokala tobakshandlare.
Men om du slänger på en fin etikett - i det här fallet "feministisk" - så blir den helt plötsligt rumsren och kan då sponsras med skattepengar.
Är det bara jag som tycker att det är lite konstigt?


Om man då vill spela in en p-våffla och skiter i att slänga på en fin etikett hur gör man då med finansieringen?
Jag tror att svaret är sponsring och produktplacering.

Den klassiska svenska porrfilmen "Fäbodjäntan" är ju mest känd för scenen där en dam kör upp en falukorv i musslan. Här hade ju då Scan kunnat bidra med några kronor eftersom deras produkt exponeras ganska tydligt. En klatschig slogan typ: "Scan - mättar både man och mus" hade vart pricken över i:t.

En sån reklam hade ställt både ICA-Stig och Teliapappan i skamvrån. Men vem vet, de kanske skulle ha det mysigt där?
Bara att slänga in en burk vaselin och en kamera så hade man kanske fått sig en bonusfilm.

Porrfilmer innebär oändliga möjligheter till sponsring. En sak man ofta ser i sådana filmer är kvinnor som enbart är iklädda ett par skor. Här har vi ju då ett gyllene tillfälle för Gucci att tjäna sig en extra hacka, om de nu skulle behöva det...
Eller varför inte Hästens?
Om sängen håller för att besudlas av sex vilt pippande människor i flera timmar så borde medelsvensson kunna sova gott i den i många år.
Man kan ju även tänka sig att Duracell får vara med på ett hörn då det körs med löspitt för att inte musen ska svalna mellan varven. Eller kanske Statoils mineralolja ifall det skulle vankas analt?

Som sagt, det finns massor av möjligheter.

Man skulle kanske ta med sig två polska luder och en mobilkamera till IKEA:s madrassavdelning och delge dem mina idéer...

Inga kommentarer: