tisdag 13 december 2011

De rasistiska små tomtenissarna...

Egentligen så har jag slutat förvånas över all dårskap jag läser om överallt, men det här var intressant eftersom det märkligt nog inte utspelas i Sverige utan i Norge.

Det handlar om en skola i Drammen där femteklassarna inte fick bära tomteluva på julavslutningen, som för övrigt också döpts om till “vintermarkering”. Givetvis var även julsånger bannlysta.
De barn som dök upp iförda tomteluvor blev då tillsagda att ta av sig tomteluvan för att de "måste ta hänsyn till alla med en annan kultur och tro".

Länkar:  VG DT

Till skillnad från svensk media så tillåter norsk ofta läsarkommentarer i ämnen som tenderar att reta upp folk och en del av dem är läsvärda.


Vad säger man då om det här?
Tja, det ska tydligen gå bra att klampa runt i någonting som täcker hela kroppen precis var man vill - till och med i en rättssal - men att några vill ha en tomteluva på sig ett par timmar en dag om året är inte acceptabelt.

Och sen undrar folk varför nationalistiska partier vinner mark i ett Europa som verkar förvandlas till ett enda stort dårhus av rädslan för att råka "diskriminera" någon...

"Mångkultur" innebär att flera olika kulturer ska kunna samsas under samma tak, men om någon av dessa råkar vara en traditionellt nordisk så tycks det inte fungera. Då får man höra att man är trångsynt, rasist och diverse andra absurda invektiv.

Om man predikar tolerans mot andra kulturer men inte mot sin egen så är man helt ute och cyklar och man har då i många fall skapat motsättningar som inte fanns där från början.
I det här fallet som i många andra så är det inte de som har utsatts för den inbillade kränkningen som har satt bollen i rullning utan detta påfund är signerat skolans rektor.



Man kan tycka vad man vill om våra nordiska traditioner, deras fånighet samt att de i många fall bottnar i kristendomen. Men det är ingen som tvingar någon här att bära tomteluva, gå i luciatåg, äta julskinka, fira påsk osv. osv.
Vill man inte så slipper man, man behöver inte ens titta på det.

Men om folk nu vill bära tomteluva, äta julgröt osv. så låt dem för helvete göra det.

"Integration" såsom det oftast praktiseras i Sverige (och tydligen även i vissa norska skolor) innebär att de som har bott här i många generationer genast måste kasta bort alla sina traditioner och sin syn på hur man lever i samhället till förmån för de som kommer hit.
Huruvida dessa influenser tillför något eller om de ens passar in i västerländska civilisationer är inte intressant. Vi måste anpassa oss, annars är vi rasister.

Med sådana här dumheter så ökar man inte någon "tolerans" utan det enda resultatet blir att folk blir förbannade.
En vanlig effekt är att många tänker: "de där jävla b*******a får allt de pekar på" och risken finns att man genom sådana här dumheter har skapat en framtida Anders Breivik.

Apropå den galningen så påstod ju vissa svenska medier (till skillnad från norska) att partier som SD var den direkta orsaken till hans massmord eftersom dessa stör sig på politisk korrekthet och nedvärderingen av det nordiska kulturarvet.
Med exakt samma logik så kan man hävda att all världens muslimer bär ansvaret för 9/11 och alla andra terrorattentat som utförts av islamister eftersom de delar samma tro.

Ett sådant vansinnigt påstående skulle leda till närmast offentlig halshuggning, men fungerar den snedvridna logiken åt ett håll så borde den ju fungera åt alla håll kan man tycka. För när några tioåringar inte får ha tomteluva på sig för att inte "kränka" någon annan så är någonting väldigt snedvridet...


Jag har träffat på en hel del invandrare som tycker att vi är bra konstiga som inte håller fast vid våra traditioner så som de ofta gör.
"Fråga våra politiker och Aftonbladet", brukar jag svara på det.

Jag undrar förresten vad som skulle hända om man började propagera för ett återinförande av midvinterblotet...?

Inga kommentarer: