fredag 16 december 2011

Fler idioter...

På väg hem från jobbet idag var jag ytterst nära att bli påkörd av en bil från Posten som kom farande i en rasande fart på gatan i området jag bor, där det för övrigt råder 40-gräns.
Med tanke på den firmans servicenivå så funderar jag på vad det var så bråttom med, förra årets julkort?


I gårdagens lokaltidning kunde man läsa om en lätt märklig övning som fjärdeklassarna i en skola i Ramnäs deltog i, för att "komma i kontakt med sina känslor".

"Eleverna blev ledsna och upprörda när de ombads att välja åtta saker eller personer som de skulle rädda vid ett meteoritnedslag på jorden.
Därefter skulle barnen välja bort vilka saker eller personer som skulle lämnas kvar av dessa åtta.
"

Vilket bra sätt att ge barnen lite julstämning, "skulle du rädda mamma eller lillebror?"...

Med tanke på vad man oftast läser om dagens skola så borde man väl i första hand satsa på att lära barnen att läsa, skriva och räkna, och i andra hand lite folkvett...

Det är förvisso bra att lära barn hur de ska agera i olika situationer, men om man ska ta fram ett katastrofscenario så borde det väl vara lite mer realistiskt.
En storm lik "Gudrun", en större trafikolycka med skolbussen eller till och med att nån galning börjar skjuta omkring sig på stan är alla mer troliga än ett meteoritnedslag.

Risken för att det ska inträffa är väl ungefär lika hög som att man ska bli bortrövad och undersökt av utomjordingar så det kanske blir nästa kurs?
"Små gubbar från Mars och varför det svider i röven".

Idioter...

Inga kommentarer: