tisdag 17 april 2012

Idioter finns det gott om.

Jag läste i lokaltidningen att någon hade slaktat ett får i en trappuppgång i Västerås. Inga delar återfanns men mängden blod tyder på att någon skurit halsen av djuret medan det levde. Det fascinerande i historien är att det utspelades på Engelbrektsgatan som ligger väldigt centralt i staden.
Det är kanske läge att kika lite i frysen på närbelägna pizzerior efter resterna.

Nu påstår jag inte att alla pizzerior och gatukök säljer svartslaktat kött, men det är ett välkänt faktum att vissa gärna sparar lite pengar på råvarorna. Det snattas ganska mycket oxfilé i livsmedelsbutiker och det är ju inte riktigt som så att Kanyl-Kenta och hans vänner festar loss på det köttet på parkbänken...



Jag hade inte tänkt att kommentera rättegången mot herr Behring Breivik, men när jag ser svenska tidningar är det svårt att hålla tyst.
"Breivik talar, SvD direktrapporterar" stod högst upp på SvD:s nätbilaga och det är störande av flera anledningar.

För det första så anser jag att den där mannen förtjänar en kula i pannan och att få kadavret kastat i havet (även om tortyrmetoder som pålspetsning känns tilltalande). Det är ett recept som även är tillämpligt på islamistiska galningar som bedriver rensning bland judiska skolbarn etc.

För det andra så inser nog karlen hur psykotisk han än kan vara att han aldrig lär få gå fri igen och eftersom han helt klart är narcissist så njuter han av uppmärksamheten och att tidningarna skriver om varenda rörelse han gör.
Rättegången har förvisso ett stort allmänintresse, men bevakningen är en smula överdriven.

För det tredje är det lite beklämmande att se hur media slår mynt av tragedin och i smyg gottar sig åt att upplagesiffrorna skjuter i höjden ju mer de exploaterar händelsen.

Sen så är jag helt ärligt övertygad om att hans politiska tankar har en stor del i mediahypen. Det är ytterst tveksamt om det hade blivit samma liv om det hade vart frågan om en islamistisk terrorist. Trots att det i det ena fallet begås våldsdåd tämligen ofta runt jordklotet, men den norske galningen är - tack och lov - ganska ensam om att ta till våld för sina rubbade idéer...



Och precis när man trodde att man började bli härdad i ämnet galenskap...

Årets "världskonstsdag" firades häromdagen. Temat var könsstympningar och på Moderna Museet i Stockholm hade några konstnärer bakat en tårta föreställande (en karikatyr av) en negress i naturlig storlek med blodrött innanmäte som man sedan kunde skära i bitar och äta upp.
Under bordet ligger konstnären Makode AJ Linde med huvudet instucket i tårthuvudet och skriker som en stucken gris medan gästerna stympar kroppen med kniven.

En av dem som lät sig väl smaka var kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.




Här är en länk till ett klipp på Youtube som visar spektaklet:
http://www.youtube.com/watch?v=rCK6zvWEN_Q



Det här är bland det mer bisarra jag sett på bra länge och jag fascineras av att man tydligen kan göra precis vad som helst så länge man kallar det för "konst". Detta borde ju då i rimlighetens namn även gälla Lars Vilks...
I det lilla landet falukorv är det rasistiskt med "negerbollar" och Kina-puffar, men sånt här är tydligen helt i sin ordning.

Sverige är fantastiskt...

Inga kommentarer: