fredag 4 maj 2012

Fredagsfunderingar


Fredagskväll och i väntan på att Hockey-VM ska dra igång så sitter jag och slösurfar lite.

Att Sverige är dårarnas paradis och att man kan komma undan med precis vad fan som helst bara man kallar det för konst eller kultur är knappast några nyheter, men en artikel jag läste fick mig ändå att sucka djupare än normalt.

Statens Kulturråd har gett organisationen Planka.nu som uppmanar till gratisåkning i kollektivtrafiken ett bidrag på 28.000 kronor för att trycka och sprida sitt manifest "Trafikmaktsordningen".
Staten - alltså vi skattebetalare - ska tydligen betala för en organisation som uppmanar folk att begå brott genom att åka tunnelbana och buss utan att betala för sig.
"Litteratur- och utgivningsstöd" kallas det tydligen.

Jag kan förvisso hålla med om att det är väldigt dyrt att åka kommunalt, men att ösa pengar över sånt här trams är väl ändå en smula bisarrt?

Man kan fråga sig vad nästa steg blir. "Snatta.nu" för de som tycker att varorna i affären är alldeles för dyra och att handlare är giriga, eller kanske "Råna.nu" för de som tycker att det är fruktansvärt orättvist att vissa andra har råd med en ny mobiltelefon?

Jag måste vara riktigt jävla ärkekonservativ som tycker att folk ska bete sig och straffas om de inte gör det. Här i Sverige är det ju bevisligen som så att den som beter sig illa och försöker smita undan belönas för det. Herregud...


Den 1:a Maj inträffade i veckan och då ska det ut och demonstreras anser en del. Även om man ibland protesterar mot det sättet man själv styrt landet på i 80 år...
Nåväl, jag såg bilder från Vänsterpartiets tåg i Stockholm. Mitt bland alla slagord om rättvisa så dök det upp en gammal klassisk flagga.





Det är alltså Sovjetunionens flagga, dagen till ära "pimpad" men ett porträtt av Lenin.
Lenin var kommunistpartiets och Sovjetunionens första ledare och låg bakom morden på många tusentals människor. Senare - under Stalin - handlar det om folkmord på miljontals människor. Det är dessa ledare och denna regim Vänsterpartiet hyllar på arbetarnas dag.

Det är definitivt en spark i ansiktet på de miljoner européer som har lidit under kommunismen under 1900-talet. Det där känns ungefär lika vettigt som att ha Adolf eller Breivik på en flagga och vifta med. Skulle man göra något sådant skulle man med stor sannolikhet bli ihjälslagen på stört, men att hylla kommunistiska tyranner är helt i sin ordning.

För den som fortfarande lever i det revolutionsromantiska skimret med tröjor föreställande Che Guevara och liknande rekommenderas att läsa på lite om idolerna.

http://www.omkommunismen.se/ är en bra start.


Nu är det mat, soffa och hockey som gäller och i morgon kan det nog slinka ner en öl eller två. Fridens.

Inga kommentarer: