tisdag 15 januari 2013

Urspårat...

Under gårdagen kändes det som att hela Mälardalen drabbats av galenskap. Fyra personer sköts ihjäl i grannkommunerna och en kvinna knivhöggs svårt i en butik i centrala Västerås. Bland annat.
Hade något liknande hänt i Rosengård så hade man väl (tyvärr) inte höjt märkbart på ögonbrynen, men här brukar det inte gå fullt så vilt till.
Som det ser ut just nu så tycks skjutningarna vara resultat av psykiska problem och knarkande, medan knivdådet luktar "hedersvåld". Men det får man väl reda på tids nog.

Jag funderade ett tag på om någon hade förgiftat dricksvattnet eller om det måhända är zombieapokalypsen som närmar sig då folk verkar vara helt galna.
I så fall så är det väl dags att ta med sig konservburkarna och knölpåken ned i skyddsrummet och försöka härda ut...


Galenskapen fortsatte under natten utanför Stockholm då en städerska stal ett pendeltåg från depån och körde ut på linjen. Så småningom tog rälsen slut och tåget fortsatte rakt in i ett bostadshus i Saltsjöbaden.
Som genom ett mirakel skadades ingen förutom damen ifråga som genom detta bevisade att vad hon än väljer efter (förhoppningsvis) avtjänat fängelsestraff så är en karriär som lokförare utesluten...

Man ska inte skratta åt andras olycka sägs det, vilket jag sällan gör. Däremot så skrattar jag ofta åt andras dumhet och idiotiska handlingar. Vissa människor är helt enkelt för dumma för sin egen hälsa.
Sen så vet jag att man lätt blir uttråkad under ett nattskift, men vad är det för fel på korsord...?

Nåväl, ingen oskyldig skadades som sagt men skadorna på hus och tåg lär gå på tiotals miljoner att reparera.
Sen så kan man lite torrt konstatera att om damen hade kört ännu fortare eller kolliderat med ett robustare hus så hade hon kvalificerat sig för ett Darwin Award.

Apropå ämnet:



2 kommentarer:

Rese-Guide sa...

Bilden är klockren, men jag är glad att jag inte satt i det vardagsrummet och drack kaffe när tåget tittade in :)

Farbror Leif sa...

Samma här. Att bjuda på en kopp hade nog heller inte varit första tanken...