fredag 2 augusti 2013

Fredagsfunderingar.


Juli har övergått i Augusti och jag befinner mig mitt i min semester. För tillfället på hemmaplan, med en mugg kaffe framför datorn.
Jag bläddrar runt bland nyhetssidor och fascineras än en gång över att Sverige tycks vara dårarnas paradis på jorden.

Nu pågår Pride-festivalen i Stockholm och i dess kölvatten dyker den ena dårskapen efter den andra upp.
Personligen så struntar jag i vilken läggning folk har, det säger ungefär lika mycket om personen som vilken tandkräm de föredrar gör men jag tycker att själva tillställningen är väldigt tramsig.
Det handlar mindre om ett likaberättigande för sexuella läggningar och mer om att visa upp en livsstil och sina halvnakna kroppar offentligt.
En från början god och samhällsförbättrande tanke förvandlas till ett färgglatt spektakel.


Nåväl, jag läste om Miljöpartiet i Stockholm. Det partiet tycks helt har släppt sina rötter och gapar nu mest om fri invandring i stället för miljöfrågor antagligen för att fiska röster och kommer med den ena märkliga idén efter den andra.
Det som är på tapeten nu är "HBT-certifiering" av allt från skolor till äldreboenden. Man vill bland annat att alla förskolor ska ha en genuspedagog.

Genustänket går ut på att könet enbart är en social konstruktion (framtvingad av "patriarkatet") och att det inte är någon skillnad på män och kvinnor. Därför måste man hitta på alla möjliga mellanting...

Att det är en skillnad är både de som tror på evolutionen och de som tror på en skapare rörande överens om.
Däremot så betyder det inte att det ena är sämre än det andra. Alla män hatar inte kvinnor...

Jag tycker att barn ska få vara barn och klä sig och leka som de vill utan inblandning av genustomtar som ska se till att det leks 50/50 med dockskåp och bilar. Det där med sexuell identitet är väl ingenting som man ska fundera över i den åldern, det blir väl intressant först i puberteten?


Men om man nu ska köra det där tänket i hela samhället så borde man ju även certifiera exempelvis moskéer. 50% kvinnliga imamer låter ju rimligt, eller är det rasism att komma med en sån tanke?


Apropå ämnet så får jag citera en kvinnlig bekant: "Man kan vända på resonemanget och fråga varför en hög batiktomtar med hår under armarna och jesussandaler har rätt att stjäla min kvinnlighet. Jag kan väl klä mig som jag vill, raka benen osv. av egen vilja utan att vara en könsstereotyp?"



Jag läser vidare att Ung Vänster vill ha ett förbud mot pornografi då den står för en "unken kvinnosyn".
Jag kan förstå tanken då porr har en del mörka baksidor som prostitution och trafficking, plus att jag inte finner ett könsorgan i A4-format direkt erotiskt. Men historien har visat att om man förbjuder någonting som många vill ha så flyttar verksamheten bara "under jorden" och baksidorna blir värre.

Det lustiga med förslaget är att det (föga förvånande) bara är porr för vita män som ska kriminaliseras. Porr som riktar sig till män med andra hudfärger än vit kommer av allt att döma även fortsättningsvis vara okej om ungdomsförbundet får som det vill. Så även porr som produceras för kvinnor och personer med avvikande sexuell läggning.

"Det finns också kritik från queerfeministiskt håll, som ofta pekar på att det finns normkritisk porr. Men det är inte den vi vill komma åt, utan massindustrin – riktad till vita män", säger en företrädare för UV.

Där där är verkligen vänstervriden dubbelmoral i ett nötskal. De som säger sig stå för mångfald och alla människors lika värde är påfallande ofta de som är mest intoleranta mot folk som har andra åsikter och det är även dem som har lättast att ta till våld mot sina meningsmotståndare.

Man betraktar sig som högre stående människor genom sin tolerans och moral samtidigt som man försöker kväsa all kritik med hot och våld - ett beteende som känns igen från Adolfs och Stalins regimer...


Jag är medveten om att jag som vit man (till råga på allt heterosexuell och avlad av svenska föräldrar) i deras ögon är roten till allt ont.
Att jag själv aldrig har köpt varken sexuella tjänster eller afrikanska slavar spelar mindre roll, genom könet tillhör jag den onda gruppen.

Hur var det nu med allas lika värde och att inte ställa grupper mot varandra...?


Jag läste förresten i lokaltidningen tidigare om en 70-årig kvinna som sprang runt naken i ett bostadsområde. Damen i fråga var mindre nykter och ville "visa upp sig lite".

Javisst, jämställdhet kan ta sig många uttryck... :)

Inga kommentarer: