tisdag 20 augusti 2013

Korrekt och korrektare


Jag satt och läste lite om den senaste mediala tramskampanjen "slöjupproret" där diverse svenska kvinnliga politiker klär sig i slöja för att visa solidaritet med utsatta kvinnor.

Bakgrunden är den misshandel som ägde rum i Farsta förra helgen, då en höggravid muslimsk kvinna enligt egen utsago överfölls och attackerades för att hon var muslim. Mannen försökte slita av henne slöjan, och dunkade hennes huvud mot en bil.

Nu så cirkulerar det uppgifter som ifrågasätter om någon misshandel överhuvudtaget har ägt rum, och andra som gör gällande att gärningsmannen var kvinnans make. Vad som är sanning får väl framtiden utvisa.


Givetvis så är hot och våld mot personer på grund av deras sexualitet, tro, kön, politisk hemvist etcetera aldrig acceptabelt. Men borde man inte kunna tänka lite längre än vad näsan räcker?


Jag kan inte låta bli att fascineras av att en gammal kommunist-feministisk räv som Gudrun Schyman propagerar för en sed som är skapad av män i religionens namn.
Ty slöjan och alla andra mer eller mindre heltäckande plagg som kvinnorna ska bära har ett enda syfte - nämligen att nedvärdera kvinnan och göra henne osynlig för omvärlden.

Hur fan går det ihop med feminism egentligen?

Är det helt enkelt som så att de finns olika grader av politisk korrekthet där exempelvis kvinnors och homosexuellas rättigheter ligger lite lägre på skalan är hyllandet av islam och därför får stå tillbaka?


Man kan jämföra med rabaldret kring de ryska "antihomo-lagarna" som (med all rätt) kritiserats hårt, bland annat av Sveriges utrikesminister. Men när det gäller vissa länder i Mellanöstern och deras syn på homosexualitet så säger man inte ett pip. Vilket enbart är patetiskt.

Irans premiärminister sa för en tid sedan: "Det finns inga homosexuella i Iran". Nej, ingen som vågar erkänna det i alla fall...



När en muslimsk kvinna antas ha blivit misshandlad på grund av sin klädsel då reagerar antirasisterna genom att dölja sig bakom ett tygstycke.
Men när en svensk kvinna bevisligen blivit våldtagen och misshandlad på grund av SIN klädsel (”lättklädd Svennehora”), då reagerar inte en enda av dessa ”antirasister”. Hyckleri och dubbelmoral på hög nivå.

Hur skulle det vara med ett "bikiniuppror" för utsatta kvinnor (men helst utan Schyman), skulle det höjas till skyarna i media eller skulle det berömda rasistkortet dras fram?


Usch vad jobbigt det måste vara att alltid vara korrekt, det verkar vara så många faktorer att hålla reda på...

Inga kommentarer: