lördag 27 december 2008

Det är så synd om dem...

Det svenska rättsystemet verkar ibland väldigt förvirrande för en "lekman" som mig.
Straffsatserna för brott mot person (misshandel, våldtäkt etc.) är ganska milda jämfört med vad du får om du blåser nån rik jävel på pengar.

Men det som verkar gå som en röd tråd genom hela systemet är att det är mer synd om gärningsmannen än offret.
Ett exempel på detta är att offret för en våldtäkt alltid får frågan "Vad hade du på dig?".
Som om det nu skulle spela någon roll. Teoretiskt ska folk kunna gå runt nakna utan att bli påhoppade av nån jävla grottmänniska.
Det är väl möjligt att tjejen i fråga hade klätt sig "utmanande" för att väcka intresse hos någon av det manliga könet, men då hos någon som hon själv funnit på dansgolvet och inte hos nån misslyckad abort som gömde sig i en buske på vägen hem.

Jag skäms för att vara man varje gång jag hör talas om en sån där händelse.

Något som är ännu vidrigare är de som ger sig på barn.
Att attraheras av någon som inte kommit i puberteten är förbannat onormalt och om man gör allvar av sina fantasier så måste man omedelbart avlägsnas från stadens gator.

Jag tillhör inte de som förespråkar offentliga avrättningar - även om jag har full förståelse för dem - utan anser att de bör låsas in på obestämd framtid.
Gamla tiders mentalsjukhus borde komma till användning igen.
Dessutom så ska man inte kunna skrivas ut så lättvindligt som idag, det har vi flera tillfälen inträffat att någon naiv läkare skrivit ut en sopa som sedan direkt efter gått ut och försökt släpa med sig nån unge.
Den läkaren bör omedelbart mista sin legimitation samt dömas för medhjälp till vad den "friskförklarade" ställt till med.

Det har under året dykt upp sidor på nätet som "hänger ut" personer som har dömts för sådana här brott. Jag talar om www.kriminellt.com och www.sexbrott.com, två sidor som är ytterst läsvärda.

Nu har några idioter fått för sig att anmäla dessa sidor till Datainspektionen eftersom man kan få fram gärningsmännens identitet. Man kan ju undra vad det är för typer. Är det något annat jävla peddo som ännu ej åkt fast eller är det kanske nån på Aftonbladet/Expressen som inte gillar konkurrensen?
Det kan hur som helst inte vara någon med förståndet i behåll som vill ha dessa sidor stängda.

Jag tycker pesonligen att upphovmännen bakom dessa sidor bör få dela på priset som "Årets svensk".

Ett argument för att inte publicera gärningsmännens namn är att "det är synd om de anhöriga".
Det är möjligt, men det borde du kanske ha tänkt på innan du stoppade kuken i en treåring. Jävla idiot.

Inga kommentarer: