söndag 12 juli 2009

Dagens idiotskörd

Eftersom vädret fortfarande suger stenhårt så ägnar jag morgonen åt att läsa lite nyheter på nätet och fascineras över hur många idioter det finns i världen.

Det finns en extremt rolig site som heter Darwinawards där man kan läsa om folk som omkommit på dumma sätt. Som de själva skriver är sidan "dedikerad till de som berikat vår genpool genom att avlägsna sig från den".

Aftonbladet rapporterar om två svenska kandidater till ett sånt pris, två unga män som omkom när de "surfade" på taket på en bil som kraschade i ett träd.
Föraren misstänks för rattfylla.
Jag läste någonstans att det krävs ett IQ på 7 för att andas automatiskt och 14 för att öppna en dörr. Jag är lite skeptisk till de uppgifterna, men dessa båda herrar torde då ha legat någonstans i det spannet.
Jag har själv gjort en del korkade grejer och vet att alkohol är en bra IQ-halverare, men någonstans måste man fan dra gränsen mellan "fyllegrejer" och allmän efterblivenhet.


Apropå efterbliven så läste jag att Carolina Gynning ska lägga ner sin blogg eftersom hon har fått en massa "elaka och sexistiska kommentarer".
Jag är ingen större fan av överdriven sexism, men om man - i likhet med sin klon Paddtryne Rosing - inleder karriären med att göka i Big Brother så har man ju själv satt nivån från början. Att man sen gör ett program med titeln "I huvudet på Gynning" är enbart lyteskomik.
Det finns ett talesätt som lyder: "Det är bättre att hålla munnen stängd och låta folk tro att man är en idiot än att öppna den och undanröja alla tvivel".


Den artikel som fick mig att skratta högst var dock den om den polska kvinnan som semestrat i Egypten med sin 13-åriga dotter. När de kom hem konstaterades det att dottern var gravid och som den oskuldsfulla lilla nyponros hon var så finns det givetvis ingen annan förklaring än att det skulle ha simmat runt en massa spermier i poolen på hotellet och gjort flickan på smällen.
Behöver jag tillägga att modern är djupt troende katolik?
Det enda rätta är ju naturligtvis då att stämma hotellet för det synnerligen okristliga beteendet att ha en pool som gör små polskor på smällen.

Den naturliga förklaringen till detta - som varenda människa som läst någonting annat än bibeln i sitt liv begriper - är ju att medan modern var upptagen med 150 Ave Maria på hotellrummet och uppfylldes av den helige ande så låg dottern med benen i vädret i busken och uppfylldes av poolskötaren.

Jag vet inte vem det är mest synd om i det här fallet, hotellägarna som får tampas med en rabiat kärring i rätten eller dottern som antagligen nu blir utsatt för en gammal hederlig exorcism och abort medelst glödande krucifix.
Religion är bra på alla sätt och vis...

2 kommentarer:

POMO sa...

Läste också artikeln , där dottern blivit på smällen genom att bada i poolen. Kanske borde hotellägaren vara glad istället och utnyttja detta som bra reklam till kvinnor runt om i världen som inte kan bli gravida. "Kom till vårt Hotell. Här blir Ni gravida bara genom att bada i våran pool". Skämtåsido. Sjuk artikel i alla fall. Ha en trevlig semester...

Fargash sa...

Klockrent, Farbror Leif. Behövde verkligen ett asgarv en dag som denna!