söndag 17 januari 2010

Brott, straff och sossepack.

Det svenska rättssystemet är bland det mer sinnessjuka du kan träffa på i västvärlden.

Jag läste om affärsinnehavaren i Stockholm som blev utsatt för ett rånförsök av två knivbeväpnade män som trängde sig in i hans tobaksaffär. Mannen drog då fram en pistol och jagade efter och sköt rånarna. Han är nu anhållen för mordförsök.

Man kan argumentera för att det är lite överdrivet att skjuta flyende människor i ryggen samt att det kanske är olämpligt med skarpladdade (och antagligen oregistrerade) vapen under bänken, men jag tycker ändå inte att mannen gjorde nåt större fel.

Om man rånar en affär eller person så får man räkna med att det finns folk som är beredda att försvara sig själv och sin egendom, det är en risk som man får ta.
Med stor sannolikhet så kommer mannen att tilldömas ett fängelsestraff för mordförsök och rånarna att gå fria eller få symboliska dagsböter (det är ju synd om dem). Folk som begår sådana där brott brukar inte ha någon större inkomst så det lär inte bli några större summor. Lite saft och bulle med en batikkärring från socialen sen är det fritt fram att ut och härja igen.


Man kan jämföra med historien om Roland Fasth, mannen som blev förbannad på en snorvalp som cyklade bland cafébord och på minigolfbanor i folkparken där han arbetade. Mannen gav ungjäveln en örfil och blev för detta dömd för misshandel.
Jag förespråkar inte ett återinförande av skol-agan, men man måste få markera gränser och om inte ord fungerar så är en örfil helt i sin ordning. All heder åt Roland.
Den 12-årige skitungen var av "utländsk härkomst" och givetvis så drogs rasist-kortet fram på rättegången.
Jovisst, Roland hade säkert bjudit på glass om det var en svensk unge som saboterade hans arbetsplats...


Tidigare i höstas så kunde man läsa om mannen som bevittnade när en knarkare rånade och misshandlade en äldre kvinna. Mannen blev vansinnig och klippte till knarkaren i huvudet med en domkraft, inte en gång utan två och detta blev hans fall.
Tingsrätten ansåg nämligen att ett slag var berättigat, men inte två. Mannen dömdes till fängelse samt att betala ett skadestånd till pundaren som givetvis kom betydligt lindrigare undan.

Med sådana domar får vi ett intressant samhälle där den som bevittnar ett brott måste fundera på om det är värt att ingripa eller om det blir "billigare" att bara gå därifrån. Man har en skyldighet att ingripa om man bevittnar ett brott men det gäller tydligen att räkna de antal gånger man klipper till personen...
Vad är lagom antal, kan man få en mall från Tingsrätten om det?

Ett annat alternativ är att helt enkelt slå ihjäl fanskapet och hoppas att ingen hittar liket. Detta är inget bra alternativ, men det kan bli följden av ett pellejöns-rättsmaskineri ackompanjerat av ett polisväsende som jagar lamplösa cyklister och folk som pissar utomhus men bemöter upplopp med "dialog". Nallebjörnar mot gatustenar...


I lokaltidningen kunde man läsa om en 60-årig man som frias från mordförsök trots att han erkänt att han huggit en kvinna i halsen. Skälet: han trodde att han tagit amfetamin, men drogen var en annan vars effekt han inte kunde förutse.

Helt fantastiskt, bara att proppa i sig några Rohypnol och gå ut och banka skiten ur någon. När sen polisen dyker upp så hävdar man att man trodde det var allergipiller.


Man funderar varifrån den här typiskt svenska mjäkigheten som genomsyrar rättssystemet kommer ifrån.
Är det en effekt av ett mångårigt sosse-styre där vi ska hela världen med "solidaritet" och nallebjörnar?

Jag har personligen svårt att känna någon solidaritet med rånare, våldtäktsmän och påtända jubelidioter samt de domstolar som gör allt för att skydda dem. Men jag är väl konstig nu igen...


Jag läste förresten om socialdemokraternas ungdomsförbund som ska utbilda "demokratiambassadörer" vars syfte är att stoppa Sverigedemokraternas riksdagsinträde.
Jag undrar lite över hur det ska gå till, ska man göra som i förra valet och plocka bort deras röstsedlar från vallokalerna?

Att hindra konkurrerande partier är något som man normalt associerar med bananrepubliker i Sydamerika och Afrika.

Vi kommer alltså att ha "demokratiambassadörer" vars uppgift är att motarbeta demokrati, fascinerande.

- Demokratiambassadörerna kommer att få genomgå en spetsutbildning för att lära sig allt om Sveriges flyktingpolitik, segregation, diskriminering och även hur de främlingsfientliga krafterna agerar i landet, skriver SSU på sin hemsida.

Spetsutbildning?
20 poäng politiskt korrekta floskler samt ett seminarium i konsten att nedvärdera allt som har med västerländsk kultur att göra?

Min kräkreflex aktiveras varje gång någon säger "socialdemokrat", är det konstigt...?

1 kommentar:

Annica sa...

Håller med, det svenska rättssystemet borde inte ens få kallas rättssystem, så mycket fel som det är med det. Usch vad arg jag blir när jag läser sånt där.