onsdag 27 januari 2010

Snö & latmaskar

Det där otäcka jävla lappmöglet har vräkt ner under hela dagen och när jag skulle åka hem från jobbet såg bilen ut som någonting en isbjörn skulle kunna tänkas antasta. Det kändes som att köra i risgrynsgröt och jag svor högt över vetskapen att plogmiffona med stor sannolikhet kommer att börja hyvla utanför mitt sovrumsfönster ungefär klockan tre i natt.
"Det är fiiint med snö" säger många. Javisst, genom ett 3-glasfönster...


I jakt på något mer att bli förbannad på så klickar jag mig fram till Aftonbladet, de brukar inte svika mitt blodtryck så ofta.

Centerpartiets partisekreterare i riksdagen Jonas Pettersson har smygfilmat några byggjobbare under deras fikapaus och lagt upp filmen på nätet..
"När vi väl kommer fram till en byggarbetsplats med arbeten, ser vi att det står näst intill stilla.
I stället för produktiv verksamhet används tiden till att dricka kaffe och röka cigaretter"

Jo, de hade ju rast just då...
Vad gör du då lilla Jonas på dina raster, plockar tvålar från duschgolvet?

Filmen ska vara en del i hans personvalskampanj, där han hävdar att effektiviteten på svenska byggarbetsplatser skulle öka med utländsk konkurrens.
Man kan ju kontra med att hävda att effektiviteten i riksdagen skulle öka med sisådär tiotusen procent om man satte in schimpanser i stället för ledamöter.
En schimpans kan man nog dressera till att trycka på den "ja" eller "nej"-knapp som ordföranden i partiet har bestämt och eftersom aporna inte kan porrsurfa så blir det nog fart.
Inga tjänstebilar eller "representationsluncher", det räcker med en klase bananer emellanåt.

Nåväl, jag undrar hur lilla Jonas skulle må efter en dags slit på en byggarbetsplats. Det känns nog lite mer i spaghettiarmarna att hantera en tryckluftshammare än att bära sin laptop mellan tjänsterummet och toaletten. Någon skulle nog böna och be om en paus ganska snart.

Centerpartiet hette tidigare Bondeförbundet och man kan fråga sig hur många timmar lilla Jonas skulle klara av en lantbrukares liv. Jag gissar på att han hade gett upp efter en förmiddags svingande med dynggrepen och ägnat resten av veckan åt att pilla bort skit under naglarna och parfymera sig.

Jag skulle vilja se den där mannen(?) fortsätta att bedriva sin valkampanj på landets byggarbetsplatser, smyga sig in i kupan på lunchen och argumentera för att alla där inne är lata.
Det skulle förhoppningsvis inte dröja allt för länge innan någon vek ihop honom på mitten och stampade ner honom i närmaste komposttunna. Att sluta sina dagar som några kilo blomjord är det enda vettiga vissa människor duger till.

Inga kommentarer: