tisdag 12 januari 2010

Tops & Extas

Jag är i vanlig ordning ganska uttråkad och slösurfar bort ännu en kväll. Mycket trevligare än att gå ut i kylan eller ställa sig och utföra något odugligt hushållsarbete.

Jag surfar runt på nyhetssidorna och läser om GM:s beslut att lägga ner SAAB. Det är väl inte överdrivet svårt att räkna ut att de inte hade för avsikt att sälja över huvud taget?
Ett SAAB i någon annans ägo hade varit en konkurrent till Opel som också ägs av GM. På det här viset blir man av med en massa dyra anställda och en konkurrent, en riktigt bra affär.


I sommar vankas det kungligt bröllop i hufvudstaden och det skall ske med pompa och ståt som det heter i de gamla sagorna.
Det är i dessa gamla sagor som trams som prinsessor hör hemma och inte i ett modernt samhälle på 2000-talet.
Bara att städa kyrkan där spektaklet skall hållas går loss på 14 miljoner kronor. Bla. ska altaret putsas med tops.

Allt detta enbart för att slicka röven på en företeelse som borde ha dött ut för flera hundra år sen. Det är jävligt fascinerande att vi de senaste 50 åren har landat på månen och lärt oss utföra hjärttransplantationer, men vi behåller ett koppel fåntrattar med Botox-nyllen som tagna direkt ur bröderna Grimms värld.

Sen så gör sig en upp-polerad kyrka bra i tv också.
Utländska tv-tittare får en väldigt intressant bild av Sverige (utländska stationer tenderar att inte vara lika politiskt korrekta som de svenska).
Det där lilla landet som en gång var ett föredöme vad gällde social trygghet och teknisk kompetens har kastats ner i ett svart hål där ett helt livs hårt arbete belönas med sänkta pensioner, men en tillvaro av upplopp och en vägran att anpassa sig till landets lagar premieras.
Arbetslösheten är hög och allt fler lever på socialbidrag, men det gör ingenting eftersom vi FAKTISKT HAR RIKTIGA PRINSESSOR.

Fuck you, TV 4.

Jag läste att bidragen från staten till allt som har med vårt kungahus att göra uppgår till omkring 110 miljoner per år.
Fan, Drottningholm måste vara landets mest exklusiva dagcenter...


Men eftersom Sverige är en orgie i kvarlevor av gammalt obsolet trams (tv-licensen t.ex.) så lär det inte bli någon bättring.
Varför då inte piffa upp tillställningen lite extra?

Låt Uffe Ekman - översteprästen i psykopatklubben Livets Ord - leda ceremonin. Det kan nog bli lite skojjigt.
Här är ett gammalt klipp från sent 80-tal där Uffe pladdrar i tungor och några av hans undersåtar blir till bowlingkäglor av helig extas.





Religion är fantastiskt.

Inga kommentarer: