torsdag 30 december 2010

Gott nytt...

Snart är det nyårsafton. Då ska det ätas och drickas gott och eventuellt skjutas lite raketer.

Apropå smällare så läste jag att fyra "svenskar" har gripits för förberedelse till terroristbrott i Danmark.
Vad är det för konstiga typer egentligen?
Vår käre statsminister har ju uttalat sig om att "det finns inga svenskar". Märkligt...

Dessa personer har rötter i Tunisien och Libanon och en av dem - Sahbi Ben Mohamed Zalouti - har varit på tapeten tidigare då han hamnade i finkan i Pakistan tillsammans med "Guantanamo-svensken" Mehdi Gehzali. Den gången körde Aftonbladet ett snyftreportage om hur synd det var om Sahbi som inte fick hemresan betald tillräckligt snabbt av svenska staten.
Den tårdrypande artikeln har nu försvunnit sedan namnen på de gripna männen har kommit fram.

Det måste ju vara fruktansvärt att jobba som journalist på kvällstidningarna nu för tiden när det finns en del bloggar som publicerar den ocensurerade versionen av nyheterna. Då är det bara att trycka på "Delete" och försöka sudda ut vad man tidigare har skrivit. En massa extraarbete bara sådär...

Jag undrar förresten hur vinterns terrorist-relaterade brott i norden påverkar AB:s kampanj om att gilla olika?
Stolpskottet som sprängde sig själv i luften i Stockholm tidigare gillade ju uppenbarligen inte så många olika sorters människor...
Han efterlämnade fru och barn och dog för något som en "profet" skrev ner för 1400 år sedan. Bra val...

Nu så påstår jag inte att alla muslimer är potentiella terrorister, men extremister rent generellt bör man nog hålla ett öga på. Människor som låter en religion styra sitt liv så till den milda grad att de kan döda i dess namn är extremt farliga.

När man skummar igenom kvällspressens artiklar om den händelsen så förundras man över hur problemet med extremism viftas bort. Hade det låtit likadant om alla bomber han bar på sig hade exploderat på exempelvis T-centralen?
Hade Aftonbladet lagt i en växel till i "olika"-kampanjen och kört en artikelserie om hur 20 lemlästade människor på perrongen nog i slutändan var Sverigedemokraternas fel?

Jag är ganska övertygad om den saken, i den politiska korrekthetens namn kan man nämligen offra människor. Märkligt nog ungefär samma antal som man kan offra i religionens namn...


Apropå att inte vara helt politiskt korrekt så hittade jag en liten julsång. Julen är ju över nu, men den här är så rolig att jag bara måste dela med mig.

Gott nytt år på er.

Inga kommentarer: