fredag 25 november 2011

Jo, så gick det nog till...

Jag skummade igenom Expressens nätupplaga nyss och höll på att hosta upp mitt kvälls-te över tangentbordet, trots att jag borde vara härdad vid det här laget.
En artikel berättar om rättegången mot (den tidigare livstidsdömde) 41-årige Frank Rocco Jensen som misstänks ha våldtagit en tolvårig flicka brutalt i en trappuppgång i Stockholm i somras.

Mannens advokat ger följande förklaring till att hans klients DNA har hittats på flickans shorts:
"– Han har fått utlösning på en tidningsbunt och flickan måste ha satt sig på den, eller tagit av sig byxorna och därmed fått spermier på ytterbyxorna." 

Vad i helvete...?

Förvisso så är ju advokatens jobb att försvara sin klient så långt det är möjligt och en av hörnstenarna i en rättsstat är att alla har rätt till en rättvis rättegång, vad de än har ställt till med.

Men när advokaten lägger fram en sådan där teori så spottar han ju offret och dennes anhöriga i ansiktet och idiotförklarar domare och nämdemän.
Man kan visserligen invända att svenska domstolar är ganska bra på att idiotförklara sig själva genom vissa märkligt milda domslut ("mötet mellan människor" i Landskrona), men nån gräns måste det väl finnas?

Jag kan inte låta bli att undra om herr försvarsadvokat tror på ett endaste ord han han säger och hur han överhuvudtaget kan sova om nätterna efter att ha kläckt ur sig sånt där trams...


Grova brott borde rendera i grova straff så en lämplig påföljd skulle väl vara 25 år i sibiriskt tukthus med daglig sodomering av Boris - 200 kilo kärlek på steroider.
Men sånt kan man ju bara fantisera om, gissningsvis så kommer herr Rocco inom en inte alltför avlägsen framtid att fortsätta besudla minderår... tidningsbuntar i våra trapphus.



Apropå ämnet så blev det ett himla liv i diverse tidningar för ett tag sen om en sida på nätet som berättar var dömda pedofiler har bosatt sig.

Det ena som media hakat upp sig på var att man "hängde ut" de dömda, vilket är en sanning med modifikation. Uppgifterna är offentliga och det enda sidans skapare egentligen har gjort är att samla dem på ett överskådligt sätt.

Det andra som tidningarna ojjade sig över var att skaparen (åtminstone tidigare) har haft nasse-sympatier.
Det undrar jag lite vad det egentligen har med saken att göra?
Om folk engagerar sig mot sådana här avarter så spelar det väl ingen roll på vilken sida av höger-vänsterskalan de befinner sig rent politiskt?

http://www.stoppa-pedofilerna.se/ är sidan jag talar om förresten.

Inga kommentarer: