onsdag 28 mars 2012

När människor möts...

Den 18:e Mars inträffande en tragedi i Kortedala centrum i Göteborg. En 61-årig man skällde ut ett gäng bestående av 6-7 nysvenska ungdomar som hade gett sig på hans hund som stod bunden utanför en affär. Mannen överöstes med slag och sparkar mot huvudet när han låg ner.
Han svävar nu mellan liv och död på sjukhuset med permanenta grava hjärnskador och läkarna bedömer att även om han överlever så kommer han att vara "en grönsak" resten av livet


En tragedi av stora format som sagt. Tänk att några representanter för Sveriges strålande framtid inte kan sitta i fred utan att behöva utstå den oerhörda kränkningen att behöva se en hund.
Självklart så måste de ju få försvara sig mot denna skymf och att gubben då säger åt dem kan inte vara något annat än ett uttryck för den strukturella rasism som genomsyrar hela samhället.
61 år, hade han inget jobb?
Sverigedemokrat var han säkert också gubbjäveln och sådana är det ju varje medborgares plikt att försöka utrota.

Det finns en del vedervärdiga rasistiska bloggar som har spridit uppfattningen att detta skulle vara en sorts hatbrott, de påstår att ungdomarna ska ha skrikit "svennejävel" och liknande åt mannen samtidigt som de hoppade på hans huvud.
Detta är givetvis helt befängt. Som alla vet så är det bara vita, svenskfödda, heterosexuella män som utsätter andra människor för hatbrott. Några andra varianter existerar icke!

Kan man inte lagstifta bort internetsidor som sprider sådan osaklig hatpropaganda?

Sådana uppfattningar förekommer även runt fikaborden på vissa arbetsplatser. Tack och lov har vissa fackförbund börjat rensa upp i detta rasistträsk och utesluter medlemmar som vräker ur sig odemokratiska åsikter.
Mer pengar till sånt tack.

Den här händelsen är inget hatbrott (såvida inte den äldre mannen sade något dumt till ungdomarna) utan bara ett möte mellan människor och det hade aldrig behövt gå så långt som till anhållande av de skötsamma ungdomarna om inte gubben hade provocerat dem genom att visa sig utomhus med sin hund.
Han visade helt enkelt inte tillbörlig respekt.

Jag kan bara hoppas att sociala myndigheter och rättsväsendet följer den inslagna vägen och inte hittar på några dumheter för att "straffa" ungdomarna. Det vore ju en lika stor tragedi som det faktum att gubbens hund faktiskt överlevde...

Avslutningsvis; kom ihåg att rösta rött, köpa Aftonbladet och gilla olika.



Så där ja, med det här lilla arbetsprovet så kan jag söka till journalisthögskolan. Jag har platsen som i en liten ask...

Inga kommentarer: