torsdag 28 juni 2012

Torsdagstankar från en konservativ surgubbe

Dagens största nyhet är att regeringen och Miljöpartiet har kommit överens om att skattepengar ska bekosta vård och skola för "papperslösa" och gömda flyktingar. Alltså de människor som i alla andra länder kallas för illegala invandrare.

Ur ett fakta-PM från regeringskansliet:

Personer som håller sig undan verkställighet av utvisnings eller avvisningsbeslut (”gömda”) och personer som vistas i landet utan att ha ansökt om tillstånd för detta (”papperslösa”) ska få laglig rätt till subventionerad vård motsvarande den vård som asylsökande har tillgång till idag. Detta innebär följande:

”Papperslösa” personer som inte fyllt 18 år ges rätt till subventionerad
- Fullständig vård
- Regelbunden fullständig tandvård
- Läkemedel

”Gömda” och ”papperslösa” vuxna ges rätt till subventionerad:
- Vård som inte kan anstå samt mödrahälsovård m.m.
- Hälsoundersökning
- Tandvård som inte kan anstå
- Läkemedel som receptförskrivs i samband med sådan hälso- och
sjukvård som nämns i första punkten.


Vad menas då med "subventionerad på samma sätt som asylsökande"?
Enligt info från Migrationsverket: http://www.migrationsverket.se/info/1630.html så innebär det 50:- för ordinarie läkarbesök, 50:- för receptbelagda mediciner och 50:- för tandläkarbesök. Samt att om kostnaderna inom ett halvår överstiger 400:- så ersätter "staten" detta.


I överenskommelsen sägs även att "papperslösas" barn ska få samma rätt till skolgång som "vanliga asylsökandes" barn.


Vad är detta för dumheter?
Personer som håller sig undan ett avvisningsbeslut har väl ingen "rätt" till någonting egentligen. De ska givetvis få akut vård vid livshotande tillstånd (så är det redan nu, inget sjukhus vägrar någon akutvård på de premisserna idag), men när tillståndet stabiliserats så ska avvisningsbeslutet verkställas. Kan man ju tycka...


Överenskommelsen "ska också reducera Sverigedemokraternas och andra främlingsfientliga partiers politiska utrymme, och minska risken för att traditionella partier skulle närma sig dessa så som skett på flera andra håll i Europa."

Nu blir jag lite förbryllad här, hur korkade är ni egentligen?
Sådana här påhitt sticker enormt i ögonen på de som ska betala för kalaset, alltså alla svenskar och invandrare som fått uppehållstillstånd på laglig väg och går till jobbet och betalar skatt.
Det är snarare så att risken för att folk röstar "fel" ökar i takt med sådana här dumheter från de "etablerade partierna".


Det är förbannat konstigt att det tycks finnas pengar till detta samtidigt som man nästan dagligen läser om nedskärningar inom vård, skola och äldreomsorg.
Fast det är klart, det är väl bara att höja pensionsåldern till 85 år så minskar ju behovet av äldrevård drastiskt...




En annan nyhet (fast det verkar vara vardagsmat nu för tiden) handlade om hur närmare hundra personer gick bärsärk i Stockholmsförorten Tensta. Bland annat har tre polisbilar slagits sönder. Trots att man kallade dit 18 patruller så lyckades man inte gripa en enda person för delaktighet.

Min tanke när jag läste detta var: "Varför inte öppna eld?"
Regementet i Kungsängen ligger i närheten så därifrån skulle man väl kunna rekvirera tyngre vapen om det skulle visa sig vara nödvändigt.

Och nej, jag säger inte att polisen ska börja skjuta vilt omkring sig, men man måste försöka upprätthålla ordningen med alla tillgängliga medel. Krävs det tårgas och vattenkanoner så får man ta till det. Dessa upprorsmakare tycks ju bara förstå språken "våld" och "smärta", så då får man väl tala dessa.

Problemet är bara att det gapas om "övervåld" så fort polisen sneglar åt batongen. Att sedan ett rövargäng slår sönder en hel stadsdel spelar mindre roll. Det är väl i vanlig ordning synd om "buspojkarna", de har väl inget att göra nu när de eldat upp sin fritidsgård för 25:e gången...



Dessa ovanstående tankar gör mig i mångas ögon till en ultrakonservativ person, eftersom jag anser att folk ska bete sig och straffas om de inte gör det.
Det gör mig ingenting även om jag föredrar att hävda att jag värnar om vad mina skattepengar går till, och daltande med folk som slår sönder hela kvarter ligger inte högt upp på den listan...

Inga kommentarer: