lördag 3 oktober 2009

Subventioneringar

Jag läste följande i länstidningens nätupplaga:
"Landstingsstyrelsen beslutade under fredagen att priset för rituell omskärelse kommer att hamna på 4000 kronor. En alldeles för tilltagen prislapp, tycker V och S, som ansåg att en kostnad på 1800 var mer rimlig."

Detta ingrepp kostar landstinget 8.000 kronor, alltså subventioneras det med 4.000 kronor av oss skattebetalare. Med S & V:s linje hade det blivit 6.200 kronor.

4.000 kronor är en normal veckolön för många människor och det går alltså till ett ingrepp som det inte finns några som helst medicinska skäl för.
Könsstympning av alla dess slag hör inte hemma i ett civiliserat samhälle på den här sidan medeltiden och borde totalförbjudas.

Men i det politiskt korrekta Sverige ska sådant trams bekostas av oss skattebetalare och utföras på landstingets sjukhus. Detta samtidigt som landstinget måste spara pengar och väntetider för operationer ökar.

Alice 83 år får vänta i ett halvår till på sin höftledsoperation för att Omar har läst i en "helig bok" att man måste skära förhuden av sina söner.
Nu generaliserar jag en smula, men det är jävligt konstigt att människor med verkliga sjukdomar och problem får stå tillbaka för sånt där trams.


Apropå subventioneringar så bär jag själv glasögon. Dessa är inte billiga och en 50%-ig subvention skulle inte sitta helt fel.
Men det lär knappast inträffa eftersom synfel är ett verkligt problem för verkliga människor och inget påhitt i en gammal bok.

Är det inte väldigt konstigt att man i ett sekulariserat land som Sverige ska tvingas betala för religiöst vansinne på skattsedeln?

Inga kommentarer: