torsdag 31 december 2009

Tripping the Rift

Star Trek är en fånig tv-serie från 60-talet med ett gäng snusförnuftiga töntar i spandexoveraller som åker runt i universum och ställer allt tillrätta. Efter originalserien gjordes det en bunt filmer och så småningom dök det upp fler serier med nya generationer rymdtattare. Den enda skillnaden är att effekterna är något mindre usla och att dräkterna är lite tightare. Historierna är ungefär lika sopiga.
Anledningen till att det öht. gjordes nya serier är antagligen att originalcasten börjar bli till åren och lite "lost in space" i sina egna huvuden. Vem fan orkar se en dement William Shatner stapplandes fram över månens yta med laserpistolen i ena näven och stomipåsen i den andra?
Han virrar runt i bara kalsoner men varken Viagra eller Scotty (ja, "beam me up" kan inte vara nåt annat än slang för "ta mig i dajmen") kan längre ge honom någon resning. Inte heller publiken blir längre upphetsad och övergår då till den intellektuellt likställda serien Teletubbies.

Dessutom så är det en omöjlighet att en hög jänkare åker genom universum och mäklar fred. Det där med fredlighet är inte jänkarnas starka sida och alla som ägt en amerikansk bil vet att man inte kommer speciellt långt...

Hur som helst så är Star Trek tacksam att parodiera. En av de roligaste är "Tripping the Rift" en animerad serie som enligt Wikipedia: "Innehåller humor som riktar sig till en vuxen publik".
Futuramas elaka kusin skulle man kunna säga. Jag gillar den i varje fall stenhårt.

Wikipedia
Officiell sida


I övrigt kan jag bara önska ett Gott Nytt År.

Inga kommentarer: