tisdag 15 mars 2011

En titt i arkivet VII

En solig första maj runt 1985 och sosseriet är ute på promenad i Västerås. Processionen marscherar mot folkets park längs med Stora gatan och korsar Östra ringvägen - som jag tror hette någonting annat då.
Gjuteribyggnaderna i Mimerområdet hade ännu inte förvandlats till parkeringsplatser.



För att jämföra så tog jag idag (15:e Mars 2011) en bild i liknande vinkel. Tyvärr så sken vårsolen nästan rakt framifrån men man ser hur mycket som har förändrats.



En till från samma demonstrationståg. 
"...under ledning av proletären" låter mer kommunistiskt än socialdemokratiskt, men det kanske var en tidig variant av "Alla ska med".



Fler bilder från samma tidsperiod.
Några okända tanter inspekterar SJ:s nya skinande lok. Målningen i silver och vitt var ett test inför leveransen av X2(000).



Riddarholmskyrkan i Stockholm.



Uppsala, troligen båten till Sigtuna.



Okänd tillställning, men "konservkompaniet" tycker jag är ett snitsigt namn.



En tillställning vid Västerås central. Året är 1990 då staden firade 1000 år. Den halvfärdiga skitfula "skatteskrapan" syns på den mittersta bilden. Stationshuset revs några år senare då det var genomruttet.



En morgon i slutet av 80-talet så blockerade några uppretade mjölkbönder mejeriet i Västerås eftersom de tyckte att de fick för dåligt betalt. Om de lyckades med någonting annat än att reta upp folk och fylla stan med traktorer vet jag inte.


Inga kommentarer: