söndag 13 mars 2011

Lördagskväll

Klockan är halv ett på på lördagsnatten/söndagsmorgonen och jag är spik nykter. Jag var bjuden på en fest i kväll men kände att jag efter gårdagen inte orkade ladda om och korka upp igen. Fredagskvällen tillbringades nämligen i sällskap med ett par bekanta och en låda öl.

Det har dock vissa fördelar att vara nykter en kväll då resten av stan är på fyllan. För en liten stund sedan satt det en kvinna och urinerade i busken utanför min port. Sedan dök det upp en kille på cykel som höll på att vrida nacken ur led när han såg lite gratis pornografi på sin högra sida. Dessvärre för honom så hann han inte vrida tillbaka huvudet framåt i tid utan cyklade rakt in i en stor snövall. Cykeln stannade men det gjorde inte han utan han for med huvudet före ner i snöhögen.
Extremt underhållande.

Nåväl, jag kände att jag ändå hade ett visst behov att vara social så jag åkte iväg till några bekanta och drack kaffe. När jag kom hem igen och loggade in på Facebook så var det ett väldigt rabalder om melodifestivalen - som jag gör allt jag kan för att slippa se.

Det var det vanliga tjafset om vilken av de andra skitlåtarna som borde ha vunnit men en av mina bekanta vågade sticka ut ur mängden och gnällde på SVT som tydligen inte sände några nyheter under kvällen nu när det händer så mycket i världen.

Anledningen till detta är väldigt enkel, enligt SVT så befinner vi oss fortfarande i 60-talets folkhems-illusion. Jordbävningar, härdsmältor och inbördeskrig påverkar inte oss i den lilla ankdammen Sverige. Här röstar vi på sossarna, köper kvällsfikat på Konsum och samlas runt apparaten framför årets största händelse schlaaaagern.
Som för övrigt är konstgjord andning för en genre som borde ha dött ut när MTV gjorde sitt intåg...

Det spelar ingen roll om armageddon/ragnarök står för dörren och hela världen brinner. Så länge vi äter 6-8 skivor bröd om dagen, betalar tv-licensen och är så där skenheligt "neutrala" så påverkas vi inte av någonting. Vi bara guppar runt fredligt i vår lilla ankdamm till tonerna av "Allsång på Skansen"...

Inga kommentarer: