onsdag 17 augusti 2011

Hur gör adeln?

Dagens händelse enligt skvallerpressen (Svensk Damtidning och Aftonbladet) är att "kronprinsessparet" väntar barn, vilket givetvis är trevligt för dem men har det ett sådant enormt nyhetsvärde egentligen?
Det föds miljoner barn varje dag i världen så det är väl inte så sensationellt?

Aftonbladet smaskar på med det riktigt feta typsnittet, det som annars bara används när tredje världskriget bryter ut eller när en politiker från SD fått en fortkörningsböter.
Men även lokalpressen sjunker till nya bottennoteringar, på vlt.se kunde man i dag läsa artikeln: "Hur går en kunglig graviditet till?"

Tja, jag tror att det börjar med att den kungliga hovleverantören stoppar in sin erigerade lem i den blåblodiga f... ja, ni fattar.
Sen så sköter naturen resten liksom...

Meningen med artikeln är naturligtvis att förklara vilka speciella åtgärder som paret (till stor del på grund av skvallerjournalister) måste vidta, men rubriken är så korkad att man blir andlös.



I natt så angreps polis och väktare i Göteborg med stenar och bensinbomber men detta står det inte ett ord om i kvällstidningarna. Det enda som påminner är en artikel i Aftonbladet där journalisten beklagar sig över att det har dömts ut så hårda straff för de som deltagit i upplopp och plundringar i England den senaste veckan.
Man kan väl bara konstatera att det engelska rättssystemet (perukerna till trots) har bestämt sig för att markera att man inte plundrar en hel stadsdel, bränner bilar och slår ihjäl folk utan kännbara straff.
Något som man som bekant kan göra ganska obehindrat i Sverige. Jag minns "Göteborgskravallerna" 2001 då en ligist blev skjuten i röven av en polis (efter att ha kastat gatstenar på hans kollega) och vilket liv det blev i media om detta. Själv så tycker jag gott att han hade kunnat få kulan i skallen. Den som ger sig in i leken osv...


Man får nästan känslan av att det i kvällstidningarnas värld inte gör någonting om hela riket eller ens hela världen håller på att rasa i småbitar, ty snart så föds barnet som ska hela världen igen.
Man funderar på om det är en tidning skriven av utbildade journalister eller en bok av bröderna Grimm man håller i sin hand...


Nu så önskar jag ingen nybliven förälder det, men kan ändå inte låta bli att leka med tanken på vad som skulle hända om det visar sig vara nåt fel på barnet. Något medfött handikapp eller bara ett frånstötande utseende.
Blir det placerat i en mörk källare med en järnmask då eller?

En sak som är helt säker är att gamarna på diverse tidningar skulle glädjas över detta faktum. Ja, jag tror faktiskt det eftersom det skulle vara bra för upplagan om man kan spekulera i framtidsutsikter och orsaker ("så går det när man blandar in ofrälse i adeln").
Även om ungen blir fullständigt normal så kommer han eller hon ju att få sitt liv dissekerat av slaskpressen, vilket väl inte kan klassas som en speciellt bra uppväxt.

Jag är jävligt långt från rojalist men tycker att det är djupt tragiskt att vissa människor inte kan få ta ett steg utan att skvallerpressen ska vara där och fotografera. Jag skiter fullständigt i prinsessor och deras ungar, men en värld utan Aftonbladet skulle vara... rent sagolik.


Inga kommentarer: