torsdag 27 oktober 2011

Stackars lilla brottslingen nu igen...

Knappt har kläderna torkat efter gårdagskvällens översköljning innan det är dags att bli upprörd igen, och föga förvånande är det en artikel i en kvällstidning som höjer blodtrycket.

Artikeln i Expressen handlar om Yannick Bapupa från Kongo som spelade fotboll för Kalmar FF i allsvenskan. Han var tydligen bra på sporten men valde 2009 att våldta en 18-årig kvinna. Han friades i tingsrätten men fälldes i hovrätten och dömdes till två års fängelse. Men denna "förseelse" var tydligen inte tillräckligt allvarlig för att rendera i en utvisning.

I enlighet med 2/3-regeln så släpptes han villkorligt fri i juni i år och letar ny klubb att spela fotboll med, men ingen klubb i allsvenskan verkar vilja ta i honom med tång vilket gör stackars Yannick så ledsen...
"Jag vill bara spela fotboll" säger han och säger att han ber till Gud om ett nytt kontrakt.

Ja du, min gissning är att den 18-åriga tjejen nog bara ville vara ifred och kanske bad till Gud att du inte skulle fullfölja...


Jag blir äcklad av att Expressen nu verkar ha sänkt ribban ytterligare och publicerar en snyftartikel om hur synd det är om en dömd våldtäktsman men inte ett ord om hur kvinnan mår. Inte en ursäkt eller ens ett försök till förklaring.
Nej, det är bara synd om stackars lilla Yannick som inte får spela fotboll.

Med lite otur så är den unga kvinnans liv förstört för all framtid och även om hon "repar sig" så lär minnet och mardrömmarna bestå en lång tid framöver.

Men inte ett ord om det, i vanlig ordning är det synd om förövaren och i det här fallet så får väl kvinnan skylla sig själv om hon råkar hamna i vägen för en sån adrenalinstinn  ung idrottsman som Yannick.
Är det så du tycker Carl Juborg, "journalist" på Expressen?

Till saken hör att herr Bapupa tidigare har dömts för kvinnofridskränkning och misshandel till samhällstjänst.

Hur kan han förresten få spela fotboll på elitnivå när han saknar uppehållstillstånd?
Och varför utvisas man inte då efter ett så pass grovt brott, är det sådana "nybyggare" som Centerpartiet mfl. tycker att vi ska fylla landet med i stället för folk som kan bete sig och respektera lagar och våra seder?
Vad krävs för att få kalla sig journalist och varför köper folk fortfarande kvällstidningar?


Frågorna är många men det jag funderar mest över är det som Expressen undviker att skriva om nämligen hur den unga kvinnan mår idag, och hur hon kommer att må om herr Bapupas böner till slut blir hörda och han får spela fotboll igen så att hon kan få läsa om hur många mål hennes hjälte har gjort i sin nya klubb?


Fy fan.

Inga kommentarer: