söndag 9 december 2012

Vi komma, vi komma från... Absurdistan.






Sverige är ett fantastiskt land. Jag tror inte att det finns något annat land i hela världen där det dagligen bankas in i de infödda medborgarnas huvuden hur trångsynta, rasistiska och allmänt värdelösa de är.
För ett tag sedan kläckte vår statsminister ur sig att "det ursvenska är bara barbari", och det säger väl egentligen allt...

Nationalsången och den svenska flaggan vid "fel" tillfälle - alltså de flesta förutom fotbollsmatcher när Zlatan har gjort mål - är företeelser som helst måste bannlysas, tillsammans med diverse glassar, godispåsar, barnböcker och en massa annat som uppenbarligen "kränker" människor med utländsk bakgrund.

Det lustiga med det är att det mestadels är svenska akademiker som grips av panik över godispåsar och sagoböcker. De personer jag talat med som har sina rötter i andra världsdelar som Afrika och Asien tycker att det är rent vansinne.

Pirjo Lahdenperä, professor i interkulturell pedagogik vid Mälardalens högskola sade nyligen: "Hur värnar man om andra kulturer om man inte har en egen?" och det kan man ju verkligen fråga sig.
Sen så kan man väl lite torrt konstatera att om damen hade haft ett mer svenskklingande namn så hade hon nog fått löpa gatlopp i Aftonbladet för det uttalandet.


Luciafirandet närmar sig och föga förvånande hamnar det i den politiskt korrekta skottgluggen.
Under söndagsmorgonen har det vart ett väldigt rabalder på sociala medier om en skola i Laxå som förbjudit pepparkaksgubbar i luciatåget "för att det inte skulle stöta någon".

http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över det där.

I vår strävan efter att att inte "kränka" någon så måste vi tydligen förinta alla nordiska traditioner. Att man på detta sätt då pekar ut hela folkgrupper (svenskar, norrmän, finländare, tyskar etc. som har liknande traditioner) som rasister är tydligen inte kränkande alls.
En effekt av sådana dumheter är att många personer tänker: "De där jävla ****** får allt de pekar på", och vips så har man skapat ett problem och en motsättning som inte fanns där från början.

Jag är helt ärligt förvånad över att ingen ännu har kopplat ihop stjärngossedräkter med korsbrännare från den amerikanska södern. Men det blir nog till nästa år...


I en artikel i Expressen nu vid lunchtid så dementerar verksamhetschefen i Laxå kommun att det skulle vara tal om något förbud utan hävdar att det hela är "ett missförstånd". Att man inte bjöd på pepparkakor skulle visst ha med allergi att göra...
Det där tror jag inte för ett ögonblick på, det är nog snarare så att de inte hade räknat med proteststormen.

Svensken är ju känd för att (med knuten näve i fickan) snällt foga sig efter allt som man blir tillsagd, så det kom förmodligen som en chock att så många ansåg att detta var kvalificerat trams och uttryckte sin åsikt om saken.

Nu så har beslutsfattarna som sagt backat - för den här gången i alla fall.
En liten ljuspunkt, men i övriga aspekter av ämnena "VM i kränkning" och "svenskförakt" har det lilla landet Absurdistan en jävligt lång väg att vandra.

Inga kommentarer: