måndag 5 april 2010

PK-media når nya bottennivåer.

Ibland tror jag stenhårt på att jag kommer att avlida av en hjärtattack innan min 40-årsdag. Inte på grund av hårt leverne, utan tack vare de ständiga blodtryckstoppar som uppstår när jag läser Aftonbladet & co på nätet.

I veckan blev en 78-årig kvinna i Landskrona ihjälslagen på en parkering eftersom hon och hennes make tutade på en annan bilist som stod i vägen. Detta "kränkte" tydligen gärningsmannen så mycket att han var tvungen att grovt misshandla det gamla paret. Kvinnan avled senare av sina skador.

Till saken hör att gärningsmannen var av "utländsk härkomst", närmare bestämt palestinier, samt att Sverigedemokraterna fick 25% av rösterna i förra kommunalvalet i Landskrona.
Nu gör Aftonbladet, TV4 etc. årets märkligaste koppling.
Man publicerar en rad artiklar om hur segregerat och rasistiskt Landskrona är, samt att gärningsmannen är "dömd på förhand" av många i lokalbefolkningen.

Man skriver även om att det har dykt upp några "hat-grupper" på Facebook och att familjen känner sig hotad.

Ingenstans skriver man om sorgen som drabbat den andra familjen, där en gammal kvinna blev brutalt misshandlad till döds på en parkeringsplats. Själva brottet försvinner av någon märklig anledning när man vevar igång den stora "alla svenskar är rasister" - grammofonen.

Givetvis så är dessa "hatgrupper" helt förkastliga och bör plockas bort omgående innan någon idiot får för sig att göra något dumt.

Media publicerar inte namnet på gärningsmannen eftersom han inte är dömd ännu. Detta är en bra inställning, men de är inte alltid så konsekventa när det gäller den saken.
Mats Alm, Anders Eklund och Niklas "Hagamannen" Lindgren är tre exempel på personer som har begått avskyvärda brott och hängts ut av media långt innan de blivit dömda.
Det dök även i dessa fall upp en hel hög med "hatgrupper", men vad jag minns så har inte Aftonbladet ondgjort sig nämnvärt över dessa.

Hur kan det komma sig egentligen?
Kan det ha att göra med det faktum att dessa tre är infödda svenskar?
I så fall så rimmar det ju jävligt illa med mantrat "alla människor är lika värda" som rapas upp av media hela tiden.
Var den gamla kvinnans liv mindre värt för att det var en utländsk person som slog ihjäl henne?

För övrigt så höll gärningsmannens familj en presskonferens där man bland annat sade: "Olyckshändelsen orsakade en enorm sorg i vårt liv"
Man kan ju lite spontant tycka att om man betraktar den där händelsen som en olyckshändelse så har man en jävligt skev verklighetsuppfattning, men vad jag kan se så har inte Aftonbladet & co kommenterat saken.
Så det är väl helt i sin ordning...

Inga kommentarer: