måndag 28 juni 2010

Badjävlar

Kom just på att jag inte har gnällt på någonting på ett tag och det måste vi ändra på.

Vädret kan jag inte klaga på, det är riktigt vackert. Så vackert att jag har börjat blötlägga min blekfeta lekamen i närbelägna vattendrag. Jag vet att det är förenat med viss fara - rätt som det är kan det komma några Greenpeaceaktivister som förätit sig på böngroddar och "Rädda Willy" och försöka bära i väg med mig till havet - men den risken är jag villig att ta.

Problemet med att åka ut och bada är att man inte får vara ifred. Världen består till 90% av idioter och de ska alltid befinna sig precis där jag är.
Jag besökte en vattenfylld grusgrop som ligger nära stan, tillräckligt nära för att frekventeras av en miljon skitungar på moped.
Dessa individer med kalsongerna på halva röven och badbyxorna vid knävecken varvar oupphörligt sina mopeder på parkeringen. Antagligen för att imponera på tjejerna i samma ålder som gör sitt bästa för att utveckla hudcancer före 16 års ålder.
Kombinationen målbrottsröst, "Björn Borg" stämplat över arslet på en i övrigt helt muskelbefriad kropp och oförmåga att prata om någonting annat än sina mopeder får mig att tro att de allra flesta får förlänga sin relation med Fröken Höger ett tag till.

Jag tänkte i mitt stilla sinne: "Varva lite mer så ska jag vara slarvig när jag backar ut härifrån. Platta mopeder ökar nog inte era chanser hos A-kuporna".

Väl nere vid vattnet så dök alla andra stollar upp. Många av dem har hund. Jag har generellt sett inget mot hundar men om de inte kan bete sig bland folk och gör utfall mot andra badande samt skäller oavbrutet mot andra hundar i närheten så ska man fan inte släpa med sig dem till badplatsen. Men kombinationen hjärndöd ägare - hjärndöd hund är ju en klassiker.

Det finns två huvudkategorier här, det är feta medelålders kärringar som ligger och svettas medan deras 5 kilos-hundar skäller hysteriskt mot precis allting, och white trash-familjer samt invandrarkids som släpar med sig stora dreglande as med tydliga aggressionsproblem. Dessa verkar vilja äta upp allt och alla på stranden och tjänar helt klart som en sorts kukförlängare.

Sen har vi "strandturkarna". Jag har generellt sett inget mot invandrare men varför i hela helvete måste de som söker sig till vattnet föra ett sånt jävla liv?
De gapar och skriker och alla manliga medlemmar i familjen från 5 års ålder och uppåt visar på ett sådant dominansbeteende att du skulle avliva din hund direkt om den visade sådana tendenser.
De kvinnliga medlemmarna ser märkliga ut med sina huvudbonader som verkar vara mindre lämpliga för svensk sommar och kultur, men de håller åtminstone käften.

Även svenska familjer väsnas rejält ibland, eller åtminstone deras barn. "Jag vill ha glaaaaaaaaass" kan man ibland höra vrålas från andra sidan vattnet.
"Glass? Det här är en grusgrop och inte ett sommarland din bortskämda lilla myra" kan jag då tänka.


Efter några timmar hade cancerlampan börjat dala mot horisonten och jag tog ett till dopp i det nu relativt lugna vattnet. När jag sedan gick hem mötte jag ett ungt par med en picknick-korg och varsin handduk.
Jag tänkte för mig själv: "De där verkade ju helt normala, de måste ha gått vilse".

Sedan åkte jag hem medan jag fantiserade om att ha råd att köpa en privat strand och minera den...

Inga kommentarer: