onsdag 23 juni 2010

Paragrafrytteri & en peng till

Klarblå himmel och temperaturen på väg mot 25 grader. Klart som fan att man ska jobba eftermiddagsskiftet då.
Det är alldeles för långt kvar till semestern.


Jag läste i tidningen om en man som blev av med körkortet för fortkörning. Han låg på en väg med vajerräcken när en ambulans med påslagna sirener kom upp bakom. Mannen gasade då på för att snabbare komma fram till den tvåfiliga delen där ambulansen skulle kunna köra om.
Det skulle han inte ha gjort, bakom ambulansen låg en mc-polis som passade på att bötfälla mannen och dra hans körkort.

Är det konstigt att förtroendet för ordningsmakt och rättssystem är så lågt hos många människor?

Hade polismannen haft förståndet i behåll så hade han kunnat lägga sig framför ambulansen för att hjälpa till med att påkalla fri väg.
Men det hade inte gett några tusenlappar till statskassan...
Det där med bonus för utskrivna böter är en fördom, men den blir mer seglivad av sådant här. Dessutom så får man inte hindra utryckningsfordon så det här är ett Moment 22.

Varje människa med lite vett i skallen inser att mannen handlade helt korrekt då ambulansen uppenbarligen hade bråttom, om vägen framför är fri så finns det väl inga hinder för att gasa på för att släppa fram ett utryckningsfordon?
Ja, förutom nitiska poliser då...

Vid många olyckor och akuta sjukdomsfall är det en fråga om sekunder mellan liv och död, men är man en paragrafryttare så...

Då kan man fråga sig vad man ska göra om det kommer upp en polisbil bakom och vill komma förbi, ska man tänka "äh, han försöker bara hetsa mig att gasa på"?

Idiot.


Min lokala kiosk fortsätter för övrigt att ge mig mysko växelpengar. I morse fick jag en "quarter", 25 amerikanska cent.
Kioskägaren har uppenbarligen ingen direkt koll på pengar så man skulle kanske prova att betala med monopolsedlar?




Inga kommentarer: