tisdag 17 augusti 2010

Riksäckel på rymmen

Tidigare idag rymde den 80-årige pedofilen Sten Erik Eriksson från sina vårdare under en permission i Mariefred. Han anses som farlig, speciellt för små pojkar.

Han dömdes för våldtäkt och mord på en 8-årig pojke 1967 och har sedan dess "vårdats" på diverse institutioner.

Aftonbladet har märkligt nog gått ut med namn och bild på karln, något som de normalt sällan gör. Elaka tungor skulle säkert hävda att det är för att han är av svensk härkomst, men något sådant skulle jag aldrig påstå...

Hur som helst så har jag några funderingar:

För det första, hur i HELVETE är det möjligt för en 80-åring att smita från två vårdare?
Satt de och käkade munkar som polischefen i The Simpsons, eller smet han helt enkelt ut bakvägen (som Stig Bergling) från kyrkogården han besökte vid rymningstillfället?
De båda stolpskotten som skulle se efter honom lär ju känna sig jävligt misslyckade både i sina yrkesroller och som människor rent allmänt.

För det andra så har den här mannen tillbringat närmare 60 år på hispan. Hur mycket har inte det kostat skattebetalarna och borde man inte på den tiden ha konstaterat att han är ett omöjligt fall och helt enkelt låst in honom och slängt nyckeln i sjön?

Nu tycker säkert några att jag är inhuman, men vore det inte en bra lösning att helt enkelt kedja fast karln i närmaste lyktstolpe och låta allmänheten dela med sig av sin rättsuppfattning?

Det blir billigare så plus att hans plats på psyket skulle kunna ges till någon som det fanns hopp om att kunna kurera...

Inga kommentarer: