lördag 16 april 2011

He boiled for our sins

Jag tror att jag har blivit frälst nu på gamla dagar... :)



Min syn på religion är ju milt uttryckt skeptisk men nu har jag funnit "The Church of The Flying Spaghetti Monster" som jag gillar skarpt.

Som ni kanske har gissat vid det här laget är religionen en smula satirisk. Den bildades av en man i Kansas, USA som en protest mot att utbildningsstyrelsen beslutade att lära ut kreationismen som ett alternativ till evolutionen i delstatens skolor.
Beslutet upphävdes efter ett tag, men "FSM" hade då blivit ett stort internetfenomen.

Den centrala inom FSM:s tro är ett osynligt, flygande spaghettimonster som skapade hela universum "efter att ha supit rejält" ("after drinking heavily"). Monstrets fylla tros vara orsaken till att jorden inte är perfekt.

Pastafarianer (som anhängarna lite skämtsamt kallar sig) tror på himmelriket och att det där finns ölvulkaner och fabriker som tillverkar strippor. Helvetet är snarlikt, men ölen är avslagen och stripporna bär på olika könssjukdomar.

FSM är uppbyggt på samma sätt som de större "riktiga" religionerna med diverse vansinniga förklaringar till olika naturfenomen etc.
Och i jämförelse med diverse andra heliga väsenden "ovan där" så känns inte en hög pasta fullständigt orimlig.
Dessutom apropå kristna fundamentalister:
"our God has bigger balls than theirs".

http://www.venganza.org/


Använder ni förresten gratisversionen av Spotify?
Då kanske ni har hört talas om att det från första maj införs begränsningar gällande maxanvändande etc?
Jag orkar inte lista förändringarna men grundarna vill på detta sätt försöka tvinga folk att gå över till någon av betalversionerna.
Men det finns alternativ.

Grooveshark är en gratistjänst utan begränsningar som dessutom inte kräver installation av något program utan körs direkt i webläsaren. Den är med andra ord plattformsoberoende.

http://www.grooveshark.com


I går var förresten sista dagen med de kinesiska "eleverna" på jobbet och dessutom chefsfritt så jag och min kollega gav dem en lektion i västerländsk rockmusik.
Märkligt nog hade de aldrig hört talas om Iron Maiden eller Rammstein så vi "byggde broar mellan kulturer" som det så fint kallas antar jag...

Inga kommentarer: