fredag 21 augusti 2009

Discopengar & vardagsrasism

1/3 av lönen går åt till skatt och man kan ju tycka att det då ska gå till vettiga saker såsom vård, omsorg, skola, infrastruktur etc. En del av pengarna hittar vettiga mål men mycket går åt till rent trams.
Ett exempel som fick mig att gå i taket var följande:

http://frianyheter.wordpress.com/2009/08/21/sankt-dagersattning-for-utvisningsvagran/

Artikeln (som av någon outgrundlig anledning inte återfinns hos Aftonbladet & co) handlar om en man från Irak som i mars 2008 fick besked om att han skulle utvisas till sitt hemland. Han ville inte medverka till detta och som "straff" så sänktes hans dagsersättning med 23 kronor.
Detta kunde mannen inte acceptera utan överklagade till länssrätten som gick på mannens linje. Migrationsverket överklagade då till kammarrätten som gav dem rätt, mannens ersättning skulle sänkas. Detta beslut kom i juli i år.

Mannens motivering till varför han inte skulle ha sänkt ersättning var: "”Han anser att det belopp han erhåller efter sänkningen ej räcker till mat, kläder, alkohol och Disco.”


Det här är hur absurt som helst. Varför ska karljäveln ha pengar till alkohol och nöjen?
Vi vanliga dödliga får fan arbeta för att ha råd att roa oss.
Den här "dagsersättningen" borde väl upphöra så fort beslut om utvisning tas eftersom personen då inte har rätt att vistas här utan ska ... avvisas.

Resten av världen skrattar åt oss.

Man kan ju fråga sig hur mycket pengar den där mannens tjafsande har kostat skattebetalarna, hur många mål mat på servicehuset får man för två rättegångar?
Men precis som vanligt i de här fallen är det "Svennebanan" som får öppna plånboken när våra skattepengar bränns på processer som aldrig borde ha inletts.

Nu säger jag inte att vi ska införa "Du har 24 timmar på dig att lämna landet annars blir det en kula" som vissa förespråkar, men någonting måste göras. Man kan ju fråga hur många miljoner som bränns varje år på sådant här trams.

Man kan lätt få fram uppgifter om hur många miljoner man kan spara på att lägga ner ett regemente eller hur mycket det kostar att bygga den där motorvägen eller järnvägen. Hur mycket pengar Migrationsverket och deras tramsande kostar kan man dock inte få reda på. Man får inte ens ställa den frågan offentligt utan att bli kallad för allt möjligt märkligt.

Enligt vissa finns det en väldigt utbredd "vardagsrasism" bland svenskar.
Utbredningen av denna är jag lite tveksam till, men visst förekommer det.
Huvudanledningen till den är INTE att vi skulle vara onda genom blodet (vilket man kan tro om man läser Metro & co) utan att man ser var någonstans det slösas pengar och vilka människor som tillåts bråka och ställa en massa krav utan att få mothugg.

Det handlar inte om att man hatar någon för var denne råkar vara född utan om ett politikerförakt som dessvärre ibland tar sig fel uttryck. Medelsvensson vill betala skatt för skolor etc. men inte för att personer som inte har laglig rätt att vistas i landet ska få hålla på och processa och kosta pengar i flera år.

Politikerna själva skiter fullständigt i saken. För det första så behöver de inte vända på slantarna och svära över vad pengarna går till, de har även ofta gräddfiler till privata sjukhem. För det andra så bor de tryggt i villan på Lidingö och skulle aldrig drömma om att sätta sin fot i de "problemområden" de själva skapat.

Uttrycket "Rasist!" är jävligt svårt att försvara sig mot och något som slängs i ansiktet på folk när argumenten tryter eller man helt enkelt inte orkar diskutera saken.
Det är nästan Kafka-aktigt att man får sånt i ansiktet när man exempelvis frågar hur mycket pengar som går åt till processer som mannen i artikelns.
Som skattebetalare borde man ha rätt att få veta vad pengarna går till, men så är inte fallet.

Om nu Sverige består av två kategorier av människor; de nyanlända och "rasisterna" så tänk på detta kära politiker:
Det är ni som har format oss...

Inga kommentarer: