torsdag 5 november 2009

Bibblan, integration och blommor.

I dag har jag varit nere på stan för en glasögonreparation. Den timma detta tog tillbringade jag på stadsbiblioteket med att läsa diverse tidningar.
Jag har inte vart på "bibblan" på flera år och blev lite förvånad över ljudnivån där inne, den var betydligt högre än vad jag minns.
Anledningen till detta verkar vara att biblioteket nu tjänar som värmestuga/fritidsgård åt ungdomar som högljutt tjattrar med varandra vid lånedatorerna. För 10 år sen kunde man läsa en bok i lugn och ro där inne, nu väcks man ur koncentrationen av "Aboo, tjena brooschan!" som gapas tvärs över lokalen.
Tiderna förändras...

När man lite förstrött bläddrar i tidningarna kan man i vanlig ordning inte låta bli att reta upp sig på saker man läser.


Statoil ska tydligen byta logotyp, den nya blir en magentafärgad blomma. Kostnaden för detta blir 3 miljarder kronor. Detta motsvarar ungefär 240 miljoner liter bensin vilket väl är väl värda pengar för att likna en blomsteraffär...

Själva hävdar Statoil att logon inspirerats av stjärnhimlen i norr.
"Vi vill överskrida nya gränser på vår resa framåt. Världen kan se norrut för att hitta nya energilösningar", säger kommunikationsdirektören Reidar Gjærum.

Dax att skära ner lite på brasset Reidar...


Den oheliga alliansen som styr Sverige har kommit med ett förslag om särskild samhällsorientering för nyanlända invandrare. Den ska innehålla både kunskapsinhämtning och reflektion över "vad det innebär att leva i det svenska samhället, jämställdhet och respekt för ungdomars integritet" samt "ge tydlig information om den enskildes rättigheter och skyldigheter."
Man ska med andra ord lära folk som kommer hit hur samhället fungerar och hur man bör bete sig för att smälta in.

Detta är något som är en självklarhet för de flesta människor som ej har valt en bana inom politiken. Man tar seden dit man kommer. Punkt.

Så fungerar det inte i dagens Sverige, nu så ska det svenska samhället omdanas efter diverse - främst religiösa - påfund och alla som ifrågasätter detta blir stämplade som "rasister".
Vi som välkomnar nyanlända under förutsättning att de anpassar sig till samhället och inser både sina rättigheter och skyldigheter kallas trångsynta.
Att placera alla "nya" i samma område och inte ställa några krav på dem främjar knappast integrationen.

Nåväl, det är ju inte speciellt svårt att inse orsaken till detta utspel. Det är riksdagsval om mindre än ett år och det gäller att försöka hålla sig kvar vid makten. Tidigare hade man bara det andra "blocket" att oroa sig för, men nu så har ett nytt orosmoln dykt upp på himlen. Det molnet stavas Sverigedemokraterna och de har lyckats engagera så pass många väljare att de riskerar att komma in i riksdagen. Det är givetvis fruktansvärt att makten hotas på detta vis och de finns då två sätt att bemöta detta.

Den klassiska varianten är att spela ut rasist-kortet och bla. ta upp det fruktansvärda i att partiet har medlemmar med nazistiskt förflutet. Det man glömmer att nämna i sammanhanget är att detta även gäller för moderaterna, samt att Vänsterpartiet stammar från en flock Stalinister.

Den andra varianten är att lyssna lite på vad uppstickarna har på sin agenda samt att inlemma en tamare variant av detta i sitt eget program.
Det är precis vad man gör nu. De allra flesta som sneglar åt SD gör detta pga. att de har ledsnat på att ständigt matas med att de eskalerande hedersmorden, gruppvåldtäkterna, upploppen etc. är de de infödda rasistiska västerlänningarnas fel samt att politikerna ständigt vägrar att diskutera integrationsfrågor öppet.
Folk ledsnar på att kafeterian har slopat skinkmackor eftersom någon har blivit "kränkt" av att se sådana och att några badhus inför könssegregerade badtider. Folk tröttnar på att se ständiga eftergifter åt folkgrupper som vägrar anpassa sig i samhället och alltid kräver specialbehandling.
Men framför allt så är folk jävligt ledsna på politiker som fullkomligt skiter i att ta tag i dessa frågor utan fortsätter gasta om folks lika värde, vilket är något som dock inte gäller för infödda västeuropéer.
Folk som tröttnat på att se värderingar så som jämställdhet vridas tillbaka till medeltiden lägger sin röst på SD, helt enkelt för att de inte har några andra val.

Detta inser delar av "alliansen" nu och slänger på ett stort lass valfläsk på grillen. Om de nu behåller makten så behöver dessa idéer inte realiseras, det räcker med att man tar upp förslaget igen inför nästa val. Så funkar politiken...

Skulle det bli en röd-grön majoritet så kommer förslaget givetvis också att hamna i papperskorgen. Mona & Gräsätarna samt Lasse Stalinist kommer att starta ett gäng nya institut som ska forska fram varför vi svenskar är så rasistiska och banka in detta faktum i våra huvuden i fyra år framåt.


Aftonbladet rapporterar om den "folkkäre artisten" som anmäldes för misshandel av sin flickvän. Jag är tveksam till att det är rätt att kalla den mentala härdsmältan Thomas DiLeva för folkkär, men AB har lustiga definitioner ibland.
Vad har han gjort förresten, pratat illa om hennes aura, struntat i att vattna hennes rymdblomma eller hotat att sparka henne tvärs genom kosmos?
Utredningen är nu nedlagd eftersom paret förnekar att något har hänt och då är det väl så. Alla som anmäler en misshandel och sen tar tillbaka det har ju missuppfattat situationen...
Vem ska man tro på, tro på, tro på...

Inga kommentarer: