torsdag 12 maj 2011

Killed a million? Welcome to Sweden.

För att få en något så när balanserad bild av vad som händer i dagens Sverige så får man ibland söka sig till andra nyhetskanaler än Aftonbladet & co. Det sker ju faktiskt andra saker emellanåt än melodifestival och det faktum att någon har visat trosorna i tv.


Jag läste om den irakiska generalmajoren som år 2009 fick asyl i Sverige. Mannen arbetade som kemiingenjör åt Saddam och var delaktig i att ta fram den giftgas som dödade minst 7.000 kurder (under hela "kampanjen" dödades omkring 100.000 personer). Han fick först avslag av Migrationsverket men sedan upphävde Migrationsdomstolen domen eftersom "det fanns en hotbild mot honom på grund av hans bakgrund". No shit Sherlock...

Nu har ytterligare en officer som tjänstgjort i Saddams underrättelsetjänst beviljats asyl och man kan ifrågasätta varför vi ska förbarma oss över alla, vad de än har ställt till med.

Nu så har jag generellt ingenting mot att Sverige tar emot personer som uppfyller FN:s krav för att få kallas "flykting" och erbjuder dem en nystart i livet, förutsatt givetvis att de följer svenska lagar och respekterar våra värderingar om exempelvis jämställdhet.
Men varför i hela helvete ska vi släpa hit människor som har folkmord på sitt samvete?

Med den logiken skulle vi kanske ha erbjudit herr Bin Laden en fristad i Sverige eftersom ganska många ville ha hans huvud på ett fat?
Hade vi haft samma resonemang 1945 så hade vi förmodligen tagit emot en hel hög tyskar med suspekt bakgrund eftersom landets nya herrar hade lite synpunkter på deras tidigare förehavanden.
Den där Mengele var ju faktiskt utbildad läkare...

Om man har tusentals människors liv på sitt samvete så får man väl helt enkelt stå sitt kast?
Någonstans måste man vara medveten om att de handlingar man utför nu kan slå tillbaka på en i framtiden om de politiska vindarna vänder och då kan man inte förvänta sig att få leva vidare som om ingenting hade hänt.

Om det inte vore för Sverige förstås, de kriminellas och krigsförbrytarnas fristad.


Jag läste för övrigt att Aftonbladet hotar med att flytta utomlands om de inte får publicera annonser för utländska spelbolag.
Jag rekommenderar Kuba...

Inga kommentarer: