tisdag 20 september 2011

En tokig fransman och lite kränkande godis

Tidigare så hittade jag den franska stollen Rémi Gaillards Youtube-kanal som jag har skrattat åt hela eftermiddagen. Här är två exempel, Mario Kart IRL och The Best of Elevator.







Sen så var det då återigen dags för lite rasistiska livsmedel. För några år sedan tvingades GB dra in glassen Nogger Black eftersom den "var nedsättande mot afrikaner", hur man nu fick ihop det...
Den gången var det den statliga organisationen "Centrum mot rasism" som  - för skattebetalarnas pengar - letade rasistiska budskap i frysdisken på ICA.

Den här gången är det en journalist på Helsingborgs Dagblad med rötterna i Sydkorea som i artikeln "Ni sliter hjärtat ur mig" skriver om hur hemskt det är att folk tror att han är kines. Han hävdar att han slutat umgås med asiatiska vänner på offentliga platser för att undgå att bli utskrattad och att plågoandarna har besegrat honom. Personligen så tror jag mer på psykiska problem i det här fallet...

Nåväl, han har bland annat hakat upp sig på Fazers Kinapuffar. "...vars förpackning pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla. Inte ett dugg bättre än Nogger Black..."

Ja, här ser vi ju den fasansfulla bilden som det onda företaget tryckt på förpackningen:




En helt klart fruktansvärd kränkning, fullt i klass med 1940-talets judeutrotning...

Efter denna uppmärksamhet har syltryggarna på Fazer bestämt sig för att ändra förpackningen. Huruvida man även ändrar namnet till "Puffar av asiatisk härkomst" eller något liknande framgår inte.

Gissningsvis så blir väl nästa steg att ta bort lille Kalle från kaviartuben. Han är ju blond och av nordisk härkomst, således rasist via blodet.

Sen så måste ju givetvis finska pinnar, franskbröd, vinet Gato Negro och så vidare byta namn. Så till sist så återstår bara Konsums gamla "Blå-vita", om nu ingen finländare eller grek skulle bli upprörd...
Då har vi uppnått en modernare och än mer absurd version av 1970-talets DDR-Sverige, vilket förmodligen är kulturmarxisterna på landets tidningsredaktioners våta dröm.

Personligen tycker jag att det är fånigt att se "rasism" precis överallt, på godispåsar, i serietidningar etc. eftersom det urholkar begreppet och stjäl fokus från de problem som faktiskt finns på vissa ställen.
Men det får jag nog inte säga högt. Som en kolumnist på Aftonbladet alldeles nyss uttryckte det: "En vit svensk har ingen rätt att förklara vad som är rasism och inte."

Nej, "Svennebanan" ska nog bara tiga och betala...

Inga kommentarer: