tisdag 21 februari 2012

Dagens rasister; en 7-åring och några behåar

Jag har flera gånger tänkt att sluta upp med att gnälla på politisk korrekthet - som enligt Aftonbladet & co. ju bara är en "myt" - men det går knappt en dag innan man hör talas om nya lågvattenmärken i ämnet.

Jag läser ofta utländska tidningar på nätet för att få en mer balanserad bild av Sverige och omvärlden än våra inhemska media lyckas förmedla. Norska, svenskspråkiga finska och brittiska tidningar har fortfarande kvar en hyfsad nivå av journalistik som de svenska tappat för många år sedan.


Veckans värsta historia utspelas i England, där den politiska korrektheten i vissa avseenden är värre än den svenska. Än så länge i alla fall...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103175/Boy-7-branded-racist-asking-schoolmate-Are-brown-come-Africa.html

Artikeln handlar om 7-årige Elliott som frågade en mörkhyad kamrat på lekplatsen i skolan om han var brun eftersom han kom från Afrika.
Skolans respons på denna fråga var att ringa upp pojkens mor och förklara att sonen varit inblandad i en "rasistincident".
Jag skrev att han var sju år gammal va?

Mamman blev kallad till ett möte med lärare och biträdande rektor. De ville att hon skulle skriva under ett formulär där hennes sons “rasistiska yttrande” medges, vilket sedan skulle skickas vidare till den lokala utbildningsmyndigheten för vidare utredning.
Hon (som tycks vara den enda vuxna med förståndet i behåll i historien) vägrade dock att skriva under och hävdade att sonen knappast sagt det där av elakhet utan av nyfikenhet. Hon tänker dessutom sätta sin son i en annan skola.

Nivån på galenskap i den här historien är rent fantastisk.

De flesta som någon gång har träffat på ett barn vet att de är nyfikna, rättframma och bra på att ställa genanta frågor. Om de undrar om den korpulenta farbrorn i snabbköpet är så tjock eftersom han har ätit mycket så kommer de med stor sannolikhet att säga det. Det gör de inte av elakhet utan av nyfikenhet i kombination av att ännu inte ha lärt sig att man måste hålla vissa funderingar för sig själv.

Barn är oftast rakt på sak och väldigt logiska. Att anta att en tjock människa har ätit för mycket och att en person från Afrika är mörk är båda ganska logiska antaganden som dessutom oftast stämmer.

Lite skrämmande att skolpersonalen som ju arbetar med barn dagligen inte förstår hur saken ligger till utan måste ta till rasiststämpeln på en unge i första klass.

Min gissning är att ungen löper större risk att utveckla främlingsfientliga tendenser efter denna incident än innan eftersom han nu har sett med egna ögon vilka som skyddas och vilka man fritt kan anklaga för vad som helst. Hade den mörka ungen frågat den ljusa om han var blek eftersom han kom från England hade det ju knappast blivit någonting av saken.
Som vanligt när "godhetsapostlarna" nosar upp "rasism" någonstans så ställer de till med mer problem och lämnar efter sig en motsättning som inte fanns där från början.

För övrigt borde man få sparken från skolan om man behandlar barn på det där viset.

I artikeln framgår vidare att det 2010 avslöjades att lärare stämplar tusentals barn som rasister eller homofober efter kiv på lekplatser. Drygt 20 000 elever i 11-årsåldern och nedåt registreras för så kallade hatbrott efter att exempelvis använt ordet “gaylord”.

Brittisk media - i det här fallet Daily Mail - tycker förstås att det här är ett idiotiskt påfund, men vad hade hänt om det hade vart i Sverige?

Antingen hade det vart helt dödstyst om saken eller så hade Aftonbladet slagit på den stora "vi gillar olika" - trumman och kört en artikelserie om "rasismen i lågstadiet" där man givetvis kommer fram till att allt är SD:s fel och avslutningsvis hade AFA bränt familjernas bilar.



Nu hoppar vi tillbaka till kära gamla Svedala där vi efter att bland annat ha haft diskriminerande glassar och godispåsar även har bysthållare med denna intressanta egenskap.
Den rasistiska underklädestrenden kallas ”nude” – naken. Men den “nakna” hudtonen på behåar och trosor är ljust beige och ljusrosa. Nu har mörkhyade kvinnor tröttnat på att aldrig hitta underkläder för dem. Aftonbladet (vilka annars?) slog på stora trumman och ringde upp VD:n för underklädeskedjan Twilfit och "ställde henne mot väggen".
– “Enligt vår teori passar en beige BH alla hudtyper oavsett om du har en vit eller svart topp. Om man vill att underkläder ska vara osynliga under en vit tunn tröja fyller våra beige underkläder den funktionen”, blev svaret på tidningens oerhört idiotiska frågor.


Man kan lite stilla fundera på hur långt sånt där egentligen kan gå. En sak som slog mig som slaskbladet tydligen har missat är ju den mänskliga avföringen.
Den är ju mestadels brun och att man då associerar skit med färgen brun måste ju vara årtiondets största rasistskandal. Lösningen blir att tillsätta blekmedel i samtliga livsmedel så att vi verkligen kan veta hur usla vi är även när vi sitter på toaletten.


Avslutningsvis tänkte jag visa en bild, en annons från Konsum anno 1954. I dag skulle man inte kunna publicera den utan ett ramaskri, men visst har hon väl en vit BH på sig?

Tiderna förändras...


Inga kommentarer: