onsdag 15 februari 2012

En Volvospis och lite buspojkar nu igen...

Tidigare i veckan har man nästan anat en försmak av våren i luften då temperaturerna har varit behagliga och solen faktiskt har smält undan lite av snön.
Givetvis så får man inte vara glad speciellt länge över det då det under kvällen har kommit närmare en decimeter nysnö som var rent fantastiskt att cykla hem igenom.

Alla vet hur jobbigt det är med kalla bilar den här årstiden och man brukar åtgärda det med kupévärmare och långkalsonger.
Den här herren från Schweiz har dock tagit det hela ett steg längre och installerat en vedspis i sin gamla Volvo. Det lär bli varmt och gott, men det känns ändå en smula opraktiskt:




Fast man skulle kanske göra en variant med träbänkar i stället för säten och försöka sälja i Finland. :)

..........


När jag var 12 år så var den grövsta brottslighet man ägnade sig åt att palla äpplen men tiderna förändras tydligen.
I går skulle polisen omhänderta en 13-åring i Rinkeby enligt LVU. Då dök hans lillebror och ett antal personer till upp och började bråka. Den 12-årige lillebrodern knivskar en av poliserna och den andre i patrullen överöstes med sparkar och slag av resten av pöbeln.

I Sverige år 2012, rent jävla fantastiskt...

Nu kan man ju tycka att poliserna borde ha kunnat freda sig med hjälp av batonger och tjänstevapen, men problemet med sånt är som alltid i Sverige den politiska korrektheten.
De flesta poliser i yttre tjänst är relativt vettiga personer som strävar efter att upprätthålla lagen, men från deras chefer och vidare upp genom hela rättssystemet råder helt klart uppfattningen att det alltid är mer synd om gärningsmannen än offret.

Med andra ord är det väldigt svårt att freda sig mot en sådan där pöbel utan att riskera att få löpa gatlopp i media för "övervåld".
Ja, jag vet att det finns "rötägg" som utnyttjar sin ställning, men i det här fallet torde batong och pepparspray eller ett varningsskott vara befogat.

Jag säger inte att man ska sätta en kula i pannan på en 12-åring, men om det hade varit frågan om exempelvis amerikansk eller fransk polis så hade nog resultatet av "intermezzot" blivit lite annorlunda.


Man kan ju fråga sig vad som händer sedan?
Bestraffning är det ju inte tal om i det här landet så jag gissar att ungjäveln får en godispåse och en klapp på huvudet av någon sinnesslö batikhäxa på socialkontoret och snart ränner omkring igen och ställer till lite nya "pojkstreck".

Polisen tillsätter antagligen en utredning som kommer fram till att man måste vara än mer "diplomatisk" och ha mer "dialog" i bemötandet av ungdomarna i "utsatta områden".
Som det är nu så kränker man ju de små liven så fruktansvärt genom att åka dit och försöka utföra sitt jobb...

Only in Sweden.



Helt apropå ingenting så snubblade jag just över:
"Sune och rödstrumporna - Sveriges första antifeministiska serie" 

"Manschauvinism" muttrar säkert en del, men jag anser att det är satir - och bitvis riktigt roligt.

1 kommentar:

Rese-Guide sa...

Sverige är fantastiskt. Landet där man knappt får något straff om man mördar eller våldtar någon men fan ta den som blåser staten på pengar :=)