torsdag 13 september 2012

Evolutionen tycks gå bakåt...

Förvisso har jag tappat tron på mänskligheten för länge sedan, men en del individer kan fortfarande förvåna...

I lördags natt klev en man av tunnelbanan i Sandsborg i södra Stockholm efter en glad utekväll. Mannen tappade balansen på perrongen och föll ned på spåret och blev liggande medvetslös. En annan man som också klivit av tåget upptäckte vad som hänt och hoppar snabbt ned på spåret, rånar den medvetslöse mannen och lämnar honom kvar på rälsen.
Inte en ansats att larma 112 eller spärrvaken, eller att ens försöka sparka bort honom från spåret.

Medan rånaren lugnt promenerar ut genom spärrarna blir det medvetslösa rånoffret påkört av t-banetåget. Offret överlevde mirakulöst men med svåra skador.


"Alla är lika värda", säger vissa men jag anser att en persons människovärde avgörs av vederbörandes handlingar och det här måste vara månadens lågvattenmärke.

Efterlyst visade bilder från övervakningskamerorna och det gjorde även SVT:s Rapport. Men föga förvånande så valde "journalisterna" på SVT att maskera rånarens ansikte. Huruvida det har att göra med att förövaren har ett icke-svenskt utseende vet man ju så klart inte, men historiken talar för det...

Man brukar skylla på att man inte vill kränka den misstänktes personliga integritet, men jag anser nog att man har mist den rätten när man visar ett sådant förakt för sina medmänniskor.

Om man ska försöka identifiera rånaren mha. SVT:s inslag så får man leta efter en person med grå hud som fullständigt saknar ansiktsdrag. Det kan ju inte finnas så många som ser ut på det viset, så då är han nog snart fast. Eller...?

Återigen visar "Public service" vilken samhällsnytta de gör för de 2.000 kronor om året de suger åt sig av alla som äger en tv.


Här är fanskapet i en ocensurerad version:



Inga kommentarer: