lördag 27 juni 2009

Cityfestival II

Dagens media toppas av nyheten att Michael Jackson har kastat in handduken.
Jag kan inte påstå att jag direkt sörjer det eftersom jag har betraktat den karln som någonstans mellan patetisk och otäck.
Det mest tragiska med hela historien är dock hur Aftonbladet & co hanterar den. De skriver spaltkilometer om hans tidiga karriär och har dragit igång hyllningssajer.

Samma medier som tidigare har frossat i alla skandaler och mer eller mindre uppmuntrat till lynchning inleder nu en orgie i fejkad medkänsla och sentimentalitet som lär hålla på någon månad framöver.
Sommartid är ju som bekant nyhetstorketid och MJ kommer ju inte att kunna orsaka några fler skandalrubriker framöver så det gäller väl att köra på så länge man kan krama pengar ur liket.

Som trallpunkbandet Dia Psalma uttryckte det i en låt: "Alla älskar dig när du är död".


I går kväll for jag och några vänner ner på stan för att prova på öltältet.
I år var det inget tält utan ett inhägnat område med en hög bänkar där man kunde dricka sin svindyra mellanöl, alternativt halvjästa cider.
På detta område fanns det hela sex stycken baja-major och kön till dessa nådde 75-metersstrecket senare på kvällen. Man kunde iofs gå ut från området och urinera men då var kön in igen lika lång.

Jag vet inte om det där beror på usel planering (hmm... lönelördag och 25 grader varmt, nä folk kommer nog inte att dricka något...) eller om det är ett medvetet drag i "folkhälsans" namn.
Tillbringar man halva kvällen i en kö så hinner man inte bli speciellt onykter, speciellt inte på mellanöl.

Ty i det lilla landet Lagom är det väldigt fult att dricka sig berusad. Ha gärna kul, men inte för mycket. Lite lagom sådär...







Inga kommentarer: