lördag 20 juni 2009

Midsommar

Midsommar är en trevlig tradition som kan firas på olika sätt. Många firar en traditionell midsommar där de åker till Dalarna eller någon skärgårdsö och kör hela kittet med sill, nubbe, små grodorna, krans i håret och lite nubbe till.
En del jobbar, frivilligt eller ofrivilligt och vissa andra häller i sig sprit och skiter fullständigt i var de befinner sig.

Jag tillhör inte de som har någon tradition att följa (eller en stuga på en fin ö) så firandet blir olika från år till år. Det har blivit både traditionella firanden med hopp runt en jättefallos och udda varianter som en helkväll på en skum hårdrocksklubb i Stockholm. Det är kanske inte så "folkhemsromantiskt" att halsa Absolut i en tunnelbanevagn men vi hade hyfsat trevligt.
Allt beror egentligen på vem man lyckas tränga sig på hos...

Nåväl, i går så träffades vi några gossar i en lägenhet och drack öl och snackade skit.
Efter ett tag fick en i sällskapet nys om att det var fest hos en kompis kompis någonstans i närheten så vi traskade dit.
Vi var i åldrarna 23-40 och när vi kom in på festen så konstaterade vi att snittåldern därinne var 17,5 ungefär. Föräldrafritt och tömning av pappas barskåp med andra ord.
Vi kände oss en smula övermogna men hade ändå hyfsat trevligt. Precis när vi gick ifrån villan möter vi föräldrarna som av någon anledning kom hem just då. Deras miner var svåra att beskriva och jag tror att gossen som bodde i huset fick sig en skopa ovett för att ha bjudit dit halva stan. Lika bra att dra innan grannarna ringer snuten tyckte vi och traskade tillbaka till kompisens lägenhet.

Vid det här laget hade berusningsnivån stigit till fjortisfyllenivå så det gick inte undan. Några var sugna på krogen men de hade nog kommit fram lagom till lunch idag så de lade ner den tanken efter ett tag. Vid halvtretaget så lämnade jag partygänget eftersom jag var hungrig och trött.

Vissa tillbringar midsommarnatten med sju blommor under kudden och andra tillbringar den i en fyllecell på Öland. Själv satt jag utanför den dygnetruntöppna macken och käkade en mosbricka.

Förresten, visst är väl denna bild som tagen ur "En midsommarnattsdröm"?

Inga kommentarer: