måndag 15 juni 2009

Prioriteringar

Jag läste i tidningen att polisen ska anställa 15 personer som enbart ska utreda fildelningsbrott.
Det känns betryggande att veta att polisen gör prioriteringar för att öka medborgarnas trygghet genom att lägga resurser på att bekämpa fildelning och offentlig urinering. Det ska vi bli världsbäst på.

Under 2008 anmäldes 5.500 våldtäkter i Sverige. Det är 8 gånger så många per capita än övriga nordiska länder. Men det verkar inte läggas några extra resurser på att utreda dessa eller öka närvaron av poliser på stan för att försöka minska antalet sådana och övriga brott mot person (rån, misshandel etc.) som också ökar varje år.

Att tusentals människor varje år får sina liv förstörda av olika typer av våldsbrott väger jävligt lätt mot att några feta filmbolagschefer tjänar några miljoner mindre än vad de räknat med. Sverige är fantastiskt...


På mer lokal nivå så läser jag att kommunen måste spara pengar. En inte helt okvalificerad gissning är att det lär drabba vård, omsorg, skola och väghållningen. Precis som vanligt.
Samtidigt så sitter kommunen fast i ett avtal med byggherren PEAB om att ösa ut 15 miljoner om året i 25 år på ett äventyrsbad i gamla kraftverket. Ett äventyrsbad som det är tveksamt om medborgarna vill ha. 15 gånger 25 ger en slutsumma på 375 miljoner, inflationen ej inräknad.
Man kan ju lite spontant tycka att dessa pengar kunde läggas på andra saker men det kanske är så att våra gamla trivs bra med att sova i en säng i korridoren på hemmet eftersom de vet att deras situation hjälper kommunen att finansiera skrytbyggen som väldigt få vill ha.

Riksidioten Mona Sahlin har en gång kläckt ur sig: "Det är häftigt att betala skatt". Även om detta uttalande inte tycks gälla henne eller någon annan i någon partitopp så måste jag nog hålla med. Vi får ju verkligen valuta för våra pengar...

1 kommentar:

POMO sa...

Ja du! kan bara hålla med. Det är för jävligt att man prioriterar detta framför att bekämpa brotsligheten så att vi vanliga döda kan gå trygga på gatorna....