onsdag 18 februari 2009

Peddopolis

Jag läste i tidningen att en polis i Västmanland (Köping) hade häktats för våldtäkt mot barn.
Det faktum att det är en polis - som dessutom arbetar med "barnutredningar" gör saken än värre än vanligt.
Jag har inget större förtroende för rättsapparaten över huvud taget - från polisen på gatan till domaren i HD - men om man blir utsatt för ett brott så är det ju till polisen man vänder sig. Det är så det ska fungera.

Att poliser begår diverse brott är inte helt ovanligt men det är i de flesta fall frågan om mindre förseelser som stölder och diverse trafikbrott (när såg du en snut stanna vid stopplikt senast?).
Sen finns det en flock idioter som prompt måste utnyttja sin maktposition för att skaffa sig fördelar, och givetvis en del psykopater som har misshandel som livsstil.

Man kan fråga sig hur det här kunde ske, är det frågan om ett peddo som sökt sig till yrket och en specifik tjänst med en baktanke, eller har han bara fått en "knäpp i skallen"?
Med "knäpp i skallen" menar jag en utlösande faktor/händelse som har väckt hans inre demoner till liv och fått honom att leva ut sina idéer. Jag anser nämligen att pedofili är en obotlig störning som dock kan ligga latent hos en del personer utan att utlösas till handling.

Men det man mest av allt bör ifrågasätta är varför hans identitet måste hemlighållas av våra medier. Tack och lov så finns det rakryggade människor i landet som kontaktar tingsrätter och gör andra efterforskningar så att vi i den stora allmänheten får veta vad som rör sig omkring oss.

Ty VLT, Aftonbladet etc. skulle inte skriva ut att mannen är född 1978, bor i Västerås och heter Johan Jansson...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ställ han på torget så stenar vi äcklet!

Fargash sa...

Väl skrivet.