onsdag 18 mars 2009

Att cykla mot elden

"Brittiska brandmän cyklar mot anlagda bränder" läste jag tidigare.
Hmm... går det inte fortare om de tar de där stora röda bilarna?

Skämt åsido, artikeln handlade om den engelska staden Birmingham som är svårt drabbad av anlagda bränder i bilar, skolor, soprum etc. Som en lösning på detta problem så ska några brandmän cykla omkring i lågstatusområden och "knyta kontakter" med ungdomarna. Om man bara pratar med dem så gör de inget dumt lyder resonemanget.

Jag antar att detta vansinne snart kommer till Sverige. Gåslevervänstern och diverse batikhäxor på socialkontoret kommer att intyga att "dialog" är vägen till att göra områden som Rosengård mindre rökfyllda.
Det är ett jävligt märkligt resonemang det där, ska räddningstjänsten tvingas att be om lov för att kunna utföra sitt arbete?
Har inte brandmän bättre saker för sig än att cykla runt och leka krambjörnar med de lokala ligisterna?

I vissa områden måste brandkår och ambulans ha poliseskort för att öht. köra in. Vad är det för jävla dumheter?
I Sverige gäller svensk lag och om man inte kan acceptera det så kan man antingen flytta eller ta konsekvenserna, som i det här fallet borde vara långvariga fängelsestraff eftersom det är en form av terrorism att ge sig på samhällsfunktioner som räddningstjänst och sjukvård.

Ett annat alternativ vore att inte rycka ut till sk. "problemområden" men med tanke på vilket gatlopp de då skulle få löpa i pressen är det inte heller någon bra idé.

Jag gissar att det tyvärr kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare. Man kommer dragande med nallebjörnar och "dialog" alltmedan stenarna regnar över brandkår, ambulans och bussar.
Enligt vissa tyckare så beror det där beteendet på "ett utanförskap i samhället". Tja, fixa ett jobb då och bidra med någonting via skattsedeln i stället för att bara förstöra. Fast det är ju inte lika roligt.

Det är väl i vanlig ordning som så att allt är de djupt rasistiska svenskarnas fel (även fast "problemområden" ofta hyser en stor andel svenskar). De är vi som har stängt ute dem och därför så protesterar de genom mordförsök på representanter för samhället.
Tanken att det i själva verket handlar om en hög ligister som beter sig som de gör för att ingen någonsin sätter gränser och straffar dem finns inte på kartan. Det skulle väl vara en "kränkning"...

I "lilla landet Lagom" behöver man aldrig ta ansvar.

Inga kommentarer: