torsdag 19 mars 2009

Könsapartheid i poolen

Sundsvalls kommun har beslutat att införa "kvinnosim" på ett av kommunens badhus, detta innebär att badet under dessa tider enbart är öppet för kvinnor. Det finns sen tidigare i Malmö och Stockholm sådana bad.
Bakgrunden är att vissa religioner inte tillåter män och kvinnor att bada tillsammans.

Jag hade för mig att diskriminering på grund av kön var olagligt i Sverige, men jag hade tydligen fel. 50% av befolkningen är kanske en för stor del för att kunna diskrimineras...

Vi lever i 2000-talet i ett samhälle som säger sig vara sekulariserat, dvs. att kyrkan inte har någon makt över staten. Är det då inte jävligt märkligt att man kan få igenom alla möjliga konstiga idéer genom att hänvisa till religionen?

Jag är ateist och anser att samhället mår bäst om religioner öht. förpassas till historieböcker, eftersom gudar, böner o dyl. är till för folk som vill utvecklas bakåt i stället för framåt.
Västvärlden har kommit långt i jämställdhetsarbetet sedan medeltiden (även om en hel del återstår) och då är det ju jävligt konstigt att man genom att hänvisa till en trosuppfattning kan vrida tillbaka klockan några hundra år om det moderna samhället inte passar.

Vem vet, om utvecklingen fortgår åt det hållet så kanske vi får se gamla goda häxbränningar igen?

Inga kommentarer: