söndag 8 mars 2009

Öga för öga, kula för sten?

Det är populärt med upplopp i Sverige nu för tiden. Inte så märkligt egentligen eftersom du kan bete dig som ett jävla rövhål och slå sönder polisbilar, skyltfönster och allt mellan himmel och jord utan att få några direkta påföljder.
Det senaste var i Malmö i lördags då en protest mot en tennismatch mellan Sverige och Israel spårade ur - i vanlig ordning.

Jag har sett filmklipp från tillställningen där maskerade ligister kastar sten och flaskor och skjuter raketer mot polisen. Ett klipp visar hur ett mongo hoppar upp på en polisbil och sparkar sönder ljusrampen. Det dyker upp en kille och försöker hindra honom, han tackas för det med en spark i ansiktet. I min bok kallas sånt skadegörelse och misshandel men tydligen inte enligt ordningsmakten.

Så vitt jag vet har svenska polisen tjänstevapen, det är kanske dags att använda dem...
Statuera ett exempel och sätt en kula i benet på en av stenkastarna så gissar jag att det lugnar ner sig lite.

Men det är tydligen omöjligt eftersom det då blir frågan om "övervåld". Detta låter i mina öron lite märkligt eftersom en av polisens uppgifter är att se till att vandaler inte slår sönder halva staden. Dessutom, om man får en sten i skallen så finns det något som kallas "nödvärn".

Jag är medveten om att det är en problematisk situation i mellanöstern och att israelerna inte är några direkta änglar, men det är inte så enkelt att det finns en ond och en god sida i den där konflikten. Situationen är långt mer komplicerad än så.

Lösningen på problemet är knappast att kasta sten på polisen i Sverige. Det skulle kanske vara lämpligare att bege sig till det "förlovade landet" och kasta sten på den israeliska militären. Detta törs dock de små glinen knappast göra eftersom de då lär åka på rejält med stryk, samt att det inte finns något Aftonblad att gråta ut i.

Apropå media så är en annan märklig sak med filmerna från upploppet att bråkmakarna är omringade av en massa folk med kameror som övervakar varje steg de tar och varje sten de kastar. Man kan fundera på om inte journalisterna hejar på lite för att kunna få "actionbilder". Här är en länk till Sydsvenskans webtv där detta tydligt syns: http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html
Rubriken på artikeln är "Polis drog vapen". Tja, beklagligt att det var det enda han gjorde...

Jag anser att folk får ha vilka åsikter de vill och även ha rätten att uttrycka dem offentligt. Det som retar upp mig är vad dessa jävla upplopp kostar samhället. Under gårdagen var 1.000 poliser utkommenderade i Malmö för att försöka hindra dessa missfoster från att storma en tennisarena. Skånepolisen hade rekvirerat tio pansarbussar från Danmark (varför har vi inga egna?) och det fanns hundar, hästar och helikoptrar på plats.

Det kostar oss skattebetalare tiotals miljoner kronor varje gång dessa satans kommunistyngel har lekstuga någonstans.
Jag går inte till jobbet 05 varje morgon för att föda detta pack som har som enda intresse att förstöra så mycket de kan.

Inga kommentarer: